Szolnok: az első szalmaszál • SportTV

Szolnok: az első szalmaszál

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 23. 15:05    
Olvasási idő: < 1 perc

Bár a maival együtt még 8 játéknap hátravan a vízilabda BL csoportköréből, látnivaló, hogy a tavalyelőtti győztes Szolnokot már csak sorozatos bravúrok juttathatják el a sorozat jelen kiírásának nyolcas döntőjébe.

(Fotó: vizilabda-szolnok.hu)

Nehezen magyarázható vereségek és megmagyarázhatatlan döntetlenek következtében a Dózsa jelenleg a B-csoportban 6 ponttal a 6. helyen áll. Ami még nem volna baj, de a hátránya 5 pont a harmadik – még bejutó helyen álló – Olympiakosszal szemben. Ami azt is jelenti, hogy praktikusan az összes hátalévú ellenfelet meg kellene vernie a szolnokiaknak, miközben az előtte állók egymástól vennének el pontokat. (Esetleg segíthetnének az alsóházbeliek is egy-egy váratlan sikerrel.)
Persze, abból a BL-győztesre már csak nevekben, de a játékban már nem annyira hasonlító csapatnak a „maga dolgát” el kell végeznie, azaz legyőznie összes hátralévő ellenfelét.
Az első akadályt a szintén korábbi kupagyőztes zágrábi Mladost jelenti, amely közvetlenül a Szolnok előtt áll, 2 ponttal, azaz egy esetleges győzelemmel már egy helyet előre is ugorhatna Gocics mester együttese.
Kis Gábor, a csapat egyik meghatározó játékosa a következőket nyilatkozta a klub honlapjának: Az eddigi mérkőzéseinken is − ha nyertünk volna − mindegyikre azt lehetett volna mondani, hogy elég jól játszottunk és jól sikerült, mert jó meccseket játszottunk. Csak három mérkőzésen is az utolsó egy percen belül sikerült a győzelemnek kicsúsznia a kezünkből. Úgyhogy én azt gondolom, hogy nagyon sok mindenben nem kell változtatnunk, de azt biztos, hogy nem kéne az utolsó fél percben gólokat kapni. Ez részben a mi hibánk, részben a szerencse hiánya is, de egyelőre most tényleg csak ennyit tudok mondani.”
Remélhetőleg a Dózsa Közgép ezúttal át tudja lépni az árnyékát és kezd hasonlítani a döntetlen körüli meccseket annak idején sorra megnyerő  BL-győztes együttesre…