Ezért is kell félni a Dortmundtól

2019. 01. 24. 10:53    
Olvasási idő: 2 perc

Nem csupán Reus vagy Paco Alcacer, de Bürki, Weigl vagy éppen Witsel miatt is félnie kell a Bayern Münchennek a Dortmundtól egy német elemzés miatt.

A sport1.de internetes oldal készített egy összeállítást arról, kik, illetve milyen számok alapján kell félnie a Bayern Münchennek a Bundesliga tabelláját jelenleg hatpontos előnnyel vezető Borussia Dortmundtól. Lássuk!

A BVB HIBÁTLAN AZ ÉLCSAPATOK ELLEN

A Dortmund még nem veszített pontot a tabella első öt helyezettjével szemben. A negyedik RB Leipziget kétszer (4-1, 1-0), a második Bayern Münchent (3-2), a harmadik Mönchengladbachot (2-1) és az ötödik Frankfurtot (3-1) egyszer-egyszer verte meg. Igaz, az idény hátralévő részében már egyik riválissal sem játszik otthon, hiszen a müncheni, a mönchengladbachi és a frankfurti kirándulás is még előtte áll.

ROMAN BÜRKI REMEKEL

Roman Bürki a Leipzig ellen ebben az idényben már a hatodik meccsén nem kapott gólt a bajnokságban, úgy, hogy hat lövést is hárított. Még akkor is sikerült javítania, amikor Timo Wernerrel szemben elsőre elveszítette a labdát. Bürki az évad során a kapujára érkező labdák 76 százalékát hárította, nagy része van abban, hogy csapata a Leipziggel együtt holtversenyben a legkevesebb (18) gólt kapta.

WEIGL ÚJRAFELFEDEZÉSE

Michael Zorc sportigazgató a télen kategorikusan kijelentette, Julian Weigl „Dortmundban marad”, miután hallani lehetett a PSG érdeklődéséről, elvégre az ott munkába álló Thomas Tuchelnél többet senki sem hozott ki a középpályásból. A Lipcse ellen Weigl a súlyos védőgondok miatt centerhalfot játszott, párharcai 62 százalékát megnyerte, ez a BVB-ben (Lukas Piszczekkel holtversenyben) a legjobb mutató volt. „Ahhoz képest, hogy egész életében középpályást játszott, nagyszerű teljesítményt nyújtott” – méltatta őt Zorc.

GÖTZE ALÁZATOS LETT

Mario Götzének az ősz második felére lett helye Lucien Favre rendszerében, az RB Leipzig ellen pedig látni lehetett, a fejében is mekkora változás állt be. Rájött, futnia kell (csaknem 13 km-rel a legtöbbet futotta a Dortmundból), fel kell vállalnia a párharcokat (a két lipcsei bekk, Dayot Upamecano és Ibrahima Konate ellen 40 párharcot vívott), nem csoda, hogy Reinhold Beckmann, a sport1.de szakértője így fogalmazott: „Újra beleszerettem Götzébe”.

WITSEL A DÖNTŐ TÉNYEZŐ

„Witsel egyesíti magában a biztosítást és a játéképítést. Eléggé tapasztalt ahhoz, hogy ha ég a ház, az ellenfél ritmusát is megtörje” – méltatta Axel Witselt Simon Rolfes, a Leverkusen sportigazgatója. A belga középpályás az őszihez hasonlóan a tavaszi meccsen is betalált Gulácsi Péternek, a gólja három pontot ért. „Technikailag ragyogóan kivitelezett lövés volt, itt az átvételtől a lövésig mindennek össze kellett jönnie” – mondta a mozdulatról Thomas Doll, a Dortmund és a Ferencváros egykori edzője.

FAVRE ÚJ ARCOT ADOTT A CSAPATNAK

Lucien Favre még legjobbja, Marco Reus nélkül is olyan csapatot tudott pályára küldeni Lipcsében, amely elsőként verte meg otthonukban a „vörös bikákat” ebben a szezonban. Látszott, a játékosai folyamatosan tartják magukat az utasításaihoz, és a legmelegebb helyzetben sem veszítik el a fejüket. „Favre új arcot adott a csapatnak. Megpróbál minden egyes játékost jobbá tenni, és ez sikerül is neki. Ezért nagyszerű és eredményes edző” – méltatta a trénert a már idézett Doll.