A Bayern újra a mínusz 6-ra hajt • SportTV

A Bayern újra a mínusz 6-ra hajt

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 27. 09:01    
Olvasási idő: 2 perc

Nem nagyon akar csökkenni a rekordbajnoknak az őszi szezonban összeszedett 6 pontos hátránya. A Dortmund csak folyamatosan nyer, így a feladat Niko Kovac csapatának ismét csak az: győzni kell, hogy legalább megmaradjon és ne nőjön a hatpontos különbség...
A nap másik meccsén a magyar válogatottakkal felálló lipcseiek düsseldorfi fellépését közvetítjük.

Thomas Müller szerezte a müncheniek harmadik gólját szeptemberben a Mercedes-Benz-Stadionban (Fotó: Getty Images)

BAYERN–STUTTGART

A BVB egy kiesőjelöltet vert meg otthon, a Bayern egy kiesőjelöltet fogad, szintén hazai pályán. A nagy múltú, de sanyarú jelenű sváb együttes nem sok jóra számíthat az Allianz Arenában.  Idegenben a Bundesliga leggyengébb csapatainak egyike, ugyanúgy csak a Hannovert és a Nürnberget tudja megelőzni, mint a teljes táblázaton. Egyetlen győztes kiszállása is sereghajtó Nürnberg pályáján volt több mindkét hónapja, november 20-án. A rekordbajnok viszont éppen hazai pályán teljesít sokkal gyengébben a vártnál. Három döntetlennel és egy vereséggel összesen 9 pontot engedett elvinni az Allianzból, a hátránya pedig hat pont – lesz, ha megveri a Stuttgartot.
A müncheniek továbbra sem számíthatnak a világbajnok Tolissóra és a veterán R-betűs duóra, Ribéryre és Robbenre, rajtuk kívül Gnabry is egyedül, külön a csapattól edzett a héten. A helyén valószínűleg James kezd, akit a bajorok megvennének, noha nem stabil kezdő, persze kevesebbért, amennyit a Real kérne végleges átadásáért.
A Stuttgart mestere újoncot avat,  a 18 éves török Ozan Kabak személyében, aki jobbhátvédként léphet pályára. Könnyen meglehet, hogy a svábok 3-4-3 –as rendszerét átállíthatja 5-4-1-re, a sokgólos vereség elkerülése érdekében. Ha a Bayern nem akar újabb önbizalomvesztést, „legalább” a gólkülönbségét nem akarja tovább rontani a nagy riválissal szemben, akkor minimum négy góllal kell megvernie a VfB-t – a Borussia ugyanis ennyivel múlta felül a Hannovert…

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-ÖRÖKMÉRLEG (BAY-DÜS)

ÖSSZESEN: 46 mérkőzés, 27 Bayern-győzelem, 9 döntetlen, 10 Düsseldorf-győzelem/ 106–59-es gólkülönbség
MÜNCHENBEN: 23–15–5–3/ 64–20
LEGUTÓBB, A 2012–13. ÉVI IDÉNYBEN: Düsseldorfban 5–0, Münchenben 3–2
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Gerd Müller 12, ill. Klaus Allofs 7 góllal

DÜSSELDORF–RB LEIPZIG   

A párosítás "gólkirálya", Youssuf Pulsen három gólja egyikét szerzi még a Bundesliga2-ben a düsseldorfiak ellen (Fotó: Getty Images)

A párosítás "gólkirálya", Youssuf Pulsen három gólja egyikét szerzi még a Bundesliga2-ben a düsseldorfiak ellen (Fotó: Getty Images)

Youssuf Poulsen, a párosítás „gólkirálya” három találatának egyike a Düsseldorf ellen, bő két és fél évvel ezelőtt, még a Bundesliga2-ben (Fotó: Getty Images)

Nyúlfarknyi a két együttes közös története, mindössze 5 mérkőzést vívtak egymással. S mivel a lipcseieké a modern német futball új „csodacsapata”, ebből az ötből  a Fortuna egyszer sem tudta legyőzni az RB-t 4 másodosztályú és egy élvonalbeli összecsapásuk során:  3 Leipzig-siker és két döntetlen az örökmérleg. Az egyik remi az ősszel született, szeptember 2-án a Fortuna ugyan Zimmermann a második játékrészben vezetéshez juttatta csapatát, a lipcsei Augustin egyenlíteni tudott a 68. percben, a maradék fél félidőben pedig egyik fél sem tudta a maga javára fordítani a küzdelmet.
A Düsseldorf ugyan csak a 14., de megnyugtató, 7 pontos az előnye az osztályozós helyen álló Stuttgarttal szemben. A vendégeknél valószínűleg mindkét magyar válogatott kezd. Gulácsi, ha egészséges, kiszoríthatatlan a kapuból a Bundesliga-meccseken, s mivel Upamecano ötsárgás eltiltását tölti, Willi Orbán is ott lesz a pályán az első sípszónál. Ha ők és védőtársaik jól teszik a dolgukat – márpedig a Gladbachhal együtt 18 kapott góllal az RB-nek van a legmegbízhatóbb védelme – , máris megmarad a veretlenség a párharcban. Aztán Wernerék elöl csak-csak összehoznak legalább egy gólocskát…

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (DÜS–LEI)

ÖSSZESEN: 1 mérkőzés, 1 döntetlen/ 1–1-es gólkülönbség
DÜSSELDORFBAN: –
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Lipcsében 1–1 (az ősszel), Düsseldorfban még nem játszottak
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Joel Pohjanpalo 2, ill. Yussuf Poulsen  3 gól.

BUNDESLIGA, 19. forduló. Sport1 15:30 FC Bayern München–VfB Stuttgart (kommentátor: Méhes Gábor); Sport1 18:00 Fortuna ’95 Düsseldorf–RB Leipzig (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)