Januári kézimaratoni az S1-en • SportTV

Januári kézimaratoni az S1-en

Sport TV avatar Sport TV 2019. 01. 27. 11:06    
Olvasási idő: 2 perc

Még csak január végén vagyunk, de máris jelentkezünk első kézilabda-maratoninkkal a Sport1-en. Két élő mérkőzés – közte a Fradi thüringiai vendégjátéka – , egy felvételről közvetített mérkőzés, és szokásos stúdiós show-műsorunk alkotja azt a hét és fél órás műsorfolyamot, amellyel foteljukhoz szeretnénk szögezni a kézilabda-rajongókat vasárnap kora délutántól estig.

THÜRINGEN–FTC

A thüringiai együttes egy ponttal, a 2. csoport sereghajtójaként kezdi meg a középdöntőt, de a vendég Fradinak is csak egy  ponttal van többje és egy helyezéssel áll vendéglátója előtt. Igaz, a mieink az eddigi hat alkalomból egyszer sem kaptak ki a thüringiai csapattól, 5 győzelem, 1 döntetlen áll a BL-statisztikákban. A német együttes hazai rangadót veszített ezen a héten 27–24-re a Bietigheim ellen, amelyet az FTC oda-vissza legyőzött az őszi csoportkörben. A két csapat védekezési mutatója a leggyengébb a középdöntős 12-ból (persze, a „bevitt” eredmények alapján), a németek 122, a mieink 131 kapott gólnál járnak.

„Más kávéház a Bajnokok Ligája, mint a bajnokság, efelől semmi kétség. Például a januári újrakezdés óta a Győr elleni meccset leszámítva csak a legutóbbi, székesfehérvári bajnoki volt a BL-hez hasonló tempójú. Ebben az összetételben most lépünk először pályára, miután Hornyák Dóra, védelmünk oszlopa is kiesett. Nehéz pótolni őt, és ez meg is látszik az azóta lejátszott meccseken kapott gólok számán. Sokat dolgozunk rajta, és bízom benne, hogy beérik lassan a munka, de az biztos, hogy mindenkinek kell hozzá pluszt tennie. Németországban az lesz a kérdés, hogy mennyire tudunk stabilak maradni hátul, a hozzáállással nem szokott gond lenni, ezzel szerintem most sem lesz, de a Thüringen ellen Németországban mindig nehéz meccset játszunk – az elmúlt években is így volt, szerintem most sem lesz könnyebb. Ugyanakkor muszáj ahhoz, hogy elérjük a céljainkat” – nyilatkozta Kovacsics Anikó, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitánya klubja honlapjának, a fradi.hu-nak.

Kapcsolódó

BL-ÖRÖKMÉRLEG (THÜ–FTC)

Összesen: 6 mérkőzés, 1 döntetlen, 5 FTC-győzelem, 158–180-as gólkülönbség
Nordhausenben: 3 mérkőzés, 1 döntetlen, 2 FTC-győzelem, 81–88
Az első mérkőzés: Thüringer HC–FTC-Rail Cargo Hungaria 27–30 (13–18); Nordhausen, 2015. 11. 1., BL-csoportmérkőzés
A legutóbbi mérkőzés: FTC-Rail Cargo Hungaria–Thüringer HC 28–25 (13–14); Dabas, 2017. 11. 5., BL-csoportmérkőzés

BUDUCSNOSZT–KÖBENHAVN

A Buducsnoszt újjászervezett csapatával 6 ponttal kezdi a középdöntőt  az 1. csoport harmadik helyén. A montenegrói együttes a csoportkörben mindhárom hazai mérkőzését megnyerte. A dán fővárosi csapat 3 ponttal rajtol. Szerdán a hazai bajnokságban a Köbenhavn 29–26-ra kikapott az Ikast-Herningtől, amelyet a múlt hét végén a Siófok legyőzött az EHF-kupában. A két csapatnak ez lesz az első BL-összecsapása

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, középdöntő. Sport 13:30 Thüringer HC–FTC-Rail Cargo Hungaria csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Kökény Bea); Sport1 16:00 Harmadik Félidő kézilabda-showműsor (műsorvezető: Petur András); Sport1 17:30 Krim Mercator Ljubljana–Vipers Kristiansand csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Bartha Zoltán); Sport1 19:15 ZSRK Buducsnoszt Podgorica–Köbenhavn Handball  csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Kökény Bea, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Borsos Attila)