Leynaud, Pena, Pintea, Klujber: elit az elitben • SportTV

Leynaud, Pena, Pintea, Klujber: elit az elitben

2019. 01. 28. 11:06    
Olvasási idő: < 1 perc

A mögöttünk hagyott BL-fordulóban remekeltek a magyar női kézicsapatok játékosai: Amandine Leynaud-é a forduló védése, Nerea Pena és Crina Pintea esélyes a forduló játékosa címre, Klujber Katrint pedig megválasztották a játéknap újoncának.

Szépen arattak a magyar csapatok játékosai az EHF TV idei első összefoglalójában. A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában csak a legszebb gólok közé nem került be magyar csapatból senki. Igaz, jobb is így, mint a CSM Bucuresti esetében, amelyből ketten (Lazovics, Radicsevics) is ott vannak az elitben, csapatuk viszont története legsúlyosabb BL-vereségét (27-36) szenvedte el a kilencgólos különbséggel.

A legszebb védések között Amandine Leynaud, a Győri Audi ETO KC kapusa vitte el a prímet, az általunk már „megénekelt” két védés közül az elsővel.

A játéknap három legjobbja közül kettő is zöld-fehérben kézilabdázik. Nerea Pena, az FTC-Rail Cargo Hungaria átlövője a Thüringer HC-nak hintett 14 góljával hívta fel magára a figyelmet, míg a Győr friss szerzeménye, Crina Pintea 9 lövésből ért el 9 gólt a CSM Bucuresti ellen. Mellettük még a metzi Grace Zaadi van harcban a forduló játékosa címért, a szavazás itt található.

Emellett még a forduló újonca cím is Magyarországra került, hiszen az EHF szerint a Fradi új igazolása, a németországi kirándulást öt góllal záró Klujber Katrinnak járt most ez a titulus.