Győri ETO: 1000 százalék, hogy nem a klubon múlik Groot hosszabbítása • SportTV

Győri ETO: 1000 százalék, hogy nem a klubon múlik Groot hosszabbítása

2019. 01. 28. 12:10    
Olvasási idő: 2 perc

A Győri Audi ETO KC elnöke, Bartha Csaba a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában beszélt a klub sérült játékosainak állapotáról, illetve az igazolásokról, hosszabbításokról is. Amorim a rehabilitáció felénél tart, Nora Mörk két hónap múlva visszatérhet, Fodor Csenge vállát ma vizsgálják meg MR-rel, Nycke Groot maga dönt arról, hosszabbít-e, és Pintea ügye sincs még lefutva.

Nycke Groot olyan a női kézilabdában, mint Ronaldo és Messi a labdarúgásban. (Fotó: gyorietokc.hu)

„Szeretném leszögezni, hogy ezek jelen pillanatban nem olyan sérülések, amelyek túlterhelésből vagy bármiből adódnának. Sajnos a kézilabdában sok az ütközés, az elhasználódás az ízületi- és izomtevékenységben, és emiatt vannak sérülések. Amorim sérülésével kapcsolatban most tartunk nagyjából a felénél, január másodikán sérült meg, azt gondolom, ha nagyon kell, a Vipers ellen tud játszani otthon, de ha megvagyunk, akkor csak idegenben, a Bukarest ellen fog játszani a BL-ben. Nora Mörk legalább másfél-két hónap múlva tud visszatérni játszani – nyilatkozta a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a klub sérült játékosaival kapcsolatban.  – „Írásban is lefektettem, hogy mi egyáltalán nem szeretnénk az ő visszatérését siettetni. A lehető legeslegnagyobb körültekintéssel járjon el az orvosi stáb Norvégiában és Magyarországon, és Nora Mörk is. Tavaly novemberben már mindenki arról beszélt, hogy mikor fog már visszatérni, és játszik-e már az Eb előtt úgy, hogy az Eb-re megy, és sajnos ismét megsérült egy edzés alkalmával.”

Csenge tegnap megint csak egy balesetet szenvedett egy rossz talajra érkezést követően, az első diagnózis, hogy nincs törés a vállában. A második, hogy hétfőn MR-vizsgálat van, és eldönti az orvosi stáb, hogy 3 hetes, 2 hónapos, vagy több hónapos pihenőt von maga után. Bízom benne, hogy nem lesz szükség műtéri beavatkozásra, kibírja a szezon végéig, és a szezon végén biztosan kell majd a vállal törődni” – árulta el a klubvezető a Bukarest elleni siker során egy rossz földet érést követően megsérülő Fodor Csengéről.

A klub holland kiválóságával, Nycke Groottal kapcsolatban is nyilatkozott: „Nycke Groot véleményem szerint az a női kézilabdában, mint Ronaldo vagy Messi a labdarúgásban. Fontos, hogy mi lesz vele, és megértem a szurkolókat, hogy érdeklődnek vele kapcsolatban. Azt elmondhatom ország-világ előtt, és talán ez a legfontosabb hír, hogy 1000 százalék az, hogy nem a klubon fog múlni, hogy marad vagy sem. Nycke bárhogy dönt az elkövetkezendő pár napban vagy hétben, el fogja mondani, hogy miért marad, vagy miért nem marad, de azt én is el fogom mondani, amikor ott lesz az ideje, hogy a játékos és a klub kommunikációja mikor kezdődött a hosszabbítást illetően, hol tart például a mai nap, és hol fog lezáródni. Azt megígérhetem, hogy ez nem a pénz kérdése, nem is a célkitűzés vagy az edző kérdése, tehát nem Nycke Groot és még másvalami a kérdés, hanem neki magának kell eldöntenie, hogy folytatja-e Győrben a pályafutását.”

A beállós kérdése is terítékre került a műsorban. Az új szerzemény, Pintea 9 gólt lőtt a Bukarest ellen: „Ahogyan visszaemlékeztek, novemberben voltam itt a stúdióban a húszgólos Podravka elleni siker után, és azt mondtam, biztosan fogunk beállóst találni a jövő évre, és hozzátettem, remélhetőleg idénre is, aki már tud januártól játszani. Crina Pintea a szezon első felében, Yvette Broch bejelentése után az első perctől benne volt a kalapban, de az Issy Paris nem engedte el. Mire Pinteával sikerült megkötni a szerződést, addig nyilván zajlottak más tárgyalások is. Nincs lefutva a Pintea-ügy, van neki és nekünk is opciónk arra, hogy maradjon vagy ne maradjon. Béatrice Edwige és Estelle Nze Minko ügye ezzel a két játékossal (Groot és Pintea –  a szerk.) nyilván összefügg.”