Bradyvel hosszabbítana a Patriots • SportTV

Bradyvel hosszabbítana a Patriots

2019. 02. 01. 10:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Robert Kraft, a New England Patriots tulajdonosa szeretné meghosszabbítani a 41 éves Tom Brady jövőre lejáró szerződését.

Tom Brady sorozatban harmadszor játszhat Super Bowlt a New England Patriots csapatával, ilyen esetben egyáltalán nem meglepő, ha csapata már most szeretné meghosszabbítani a következő idény végén lejáró szerződését. De ha hozzátesszük, hogy Brady augusztusban 42 éves lesz, úgy már érdekesebb a helyzet. Robert Kraftot, a New England tulajdonosát azonban a kor nem zavarja.

„Meglepődnék, ha nem ő lenne a quarterbackünk még jó ideig. Bill Belichick vezetőedző és Tom Brady egyedülálló szimmetriát és kémiát hozott létre, ami az egész szervezet életére befolyással bír. Azt hiszem, nagyon boldognak vallhatjuk magunkat” – jelentette ki Kraft.

Brady fizetése jelenleg 27 millió dollár helyet visz el a fizetési sapka alatt, ami a csúcskeresetű irányítókhoz (Aaron Rodgers, Kirk Cousins) képest aprópénznek tűnik. Ha hosszabbít, és a bónuszai vagy az aláíráspénze növekszik, a Patriots más játékosok esetében még nagyobb játszótéren „dolgozhat”.

Brady már többször elmondta, 45 éves koráig szeretne játszani. Ha a következő évadot elkezdi, már sporttörténelmet ír, hiszen mindössze a negyedik olyan játékos lesz, aki legalább 20 évet lehúz ugyanannál a franchise-nál. A csúcstartó Jason Hanson (Detroit Lions, 1992–2012) 21 idénnyel, míg Darrell Green (Washington Redskins, 1983–2002) és Jackie Slater (Los Angeles/St. Louis Rams, 1976 –1995) 20 évadig jutott.

A Sport TV-n vasárnap éjféltől élőben közvetítjük a Los Angeles Rams–New England Patriots Super Bowlt.