Porzingis Dallasba került • SportTV

Porzingis Dallasba került

Szabó Máté avatar Szabó Máté 2019. 02. 01. 12:01    
Olvasási idő: 3 perc

Aki tegnap olyan helyzetben volt, hogy a telefonja a zsebében volt - de nem tudta felvenni, és olvasgatni sem volt ideje, de legalább rezgőre volt állítva – az annyit tudott tenni, hogy olvasta a felvillanó híreket 2 sorban, és kikerekedett szemmel bámulta, hogy mi történik. A lényeg, a Mavericks és a Knicks egy Kristaps Porzingis köré épülő megüzletet kötött az NBA-ben.

Előttem az utódom. (Fotó: Elsa/Getty Images)

Miközben mindenki az Anthony Davis-sagával volt elfoglalva, és azt találgatta, elcserélik-e gyorsan a cserhatáridő előtt, játszik-e még New Orleansban, illetve azt figyelte, hogy a csapat meccs előtti feltüzelő videójából már ki is vágták a magasembert, lépett egy nagyon a New York Knicks és a Dallas Mavericks, és az NBA-t, illetve a két franchise jövőjét maghatározó dealt kötött.

Szóval a telefonom nálam, de nem tudok kattintani, mert az IKEA-ban rohangálok könyvespolcért, meg mosogatóért, azután autóban ülök, majd később bútort pakolok. Szóval csak a notificationök kétmondatos soraiból táplálkoztam:

Első hírlevél:

  • Porzingis elcserélését kérte – Egy gondolat: ezt már mondják egy ideje, mármint, hogy nem tetszenek neki a dolgok a csapatnál. Majd meglátjuk.

Második:

  • erre ráharaptak a csapatok, mint kutya a velőscsontra: képben a Nets, Clippers, Heat, Spurs, Raptors – Négy gyors gondolat: 1. Popovich-csal dolgozhatna, kemény volna. 2. Ekkora fricska volna már, ha New Yorkban maradna, csak átmenne a folyó túloldalára? 3. A többiek nem kockáztatnának szerintem egy sérült játékosért. 4. De kit adnának érte?

Harmadik:

  • Képbe került a Mavs – Felröhögök: Öcsém, ez a tipikus NBA. Eddig róluk nem volt szó, Cuban tuti bedobott valami atom csomagot. Doncic meg Nowitzki mellé Porzingis. Tetszik a dolog. De kit adnak érte? Smith Jr-t biztosan. A Mavericksben jól mutat majd KP (akár csak jövőra, ha jól alakul minden), és valljuk be, a csapat szezonja most már csak arról szól, hogy Doncic beleszokjon a szerepbe, hogy franchise player legyen, nem akarnak ők már PO-ba jutni. A Knicksnek meg ugye mindegy, csak rá kell nézni a táblázatra.

Negyedik:

  • Tuti, hogy a Mavs a befutó. – A gondolat továbbra is ugyanaz, mint eddig.

Ötödik:

  • A deal megköttetett.

New Yorkba került:

Dennis Smith Jr., DeAndre Jordan, Wesley Matthews és két jövőbeni elsőkörös draftjog

A Mavshez került:

 Kristaps Porzingis, Courtney Lee, Tim Hardaway Jr. és Trey Burke

Gondolataim:

  • Egyszerűen a Porzingis-Nowitzki-Doncic hármas tart lázban. Nem szerettem volna, hogy Porzingis pályára lépjen ebben a szezonban, mert sajnos tudom, milyen egy térdsérülés, és inkább arra szavaztam volna, hogy tényleg 1000 %-os legyen, mikor visszatér. DE most szeretném őket együtt a pályán látni. Főleg Nowitzkit és Porzingist. Talán érthető, miért.

  • Tim Hardaway Jr.: Őt nem látom még a Mavsben, nem tudom, milyen szerepet tölt majd be, de egy olyan franchise-ba kerül, ahol egy szezonban játszott a fater is. Szeretem az ilyen szép sztorikat.

  • Courtney Lee: Nem ő a főszereplő ebben a dealben.

  • Trey Burke: Azt hiszem, ő fog kellemes meglepetéseket okozni nekünk Dallasban. Elég komoly irányítóhiány van Dallasban. (Smitht most cserélték el, J.J. Barea pedig elszakította az achillesét)

  • Dennis Smith Jr.: Hát lesz, aki szétszagassa a gyűrűt az MSG-ben, LeBron James megkapta, amit akarta, és Frank Ntilikina is megnyugodhat, mert nem szól be többet neki senki azért, hogy a Knicks őt választotta a 2017-es drafton, nem Dennis Smith Jr-t. (Ntilikina volt a nyolcadik, Smith a 9. választott). Egy bajom van, az, hogy én szerintem a Knicks irányítóin átok ül. Akárki kerül a csapathoz szép reményekkel irányítóként a korábbi években, senki nem jutott el arra a szintre, ahova eljuthatott volna.

  • DeAndre Jordan: Ezen még gondolkoznom kell, de a Clippersnél szerintem mosolyognak most. A Mavericksben nem marad épkézláb center, a Knicksben most már három is lesz.

  • Wesley Matthews: Úgy vélem, ő ugyanaz a Wes Matthews marad, aki eddig is volt.

  • A két jövőbeni draftjog jól jöhet, az mindig jól jön egy csapatnak, ha tud draftolni. Bár a twitteren belefutottam egy olyan hírbe, amitől leesett az állam: A New York Knicks utoljára az 1994-ben draftolt Charlie Warddal kötött hosszútávú szerződést az újoncszerződése után. Mindenki szűrje le ennek a lényegét.

Hatodik:

  • jönnek a reakciók a közösségi médiában.

Enes Kanter twitter fiókját emelném ki, itt lehet görgetni.

Illetve a hivatalosan is teljesen elvakult Knicks-szurkoló Michael Rapaport teljesen őrületes kifakadását (azóta Első számú főellenségnek titulálta Porzingist):

Alkotott még egyet azóta:

Abszolúte nem szeretnénk lefordítani a gondolatokat, de úgy tűnik, ő még nem gondol arra, hogy

  • a Knicksnek 2 max szerződés kiosztására lesz pénze a nyáron
  • Jelen állás szerint elől fognak draftolni egy bombaerős drafton (Zion a középpontban)
  • ez a szezon úgyis kuka
  • Porzingis sérült

Ezzel szemben Dallasban Porzingis-szel kockáztatnak azért egyet, mert egyrészt sérült, és csak remélhetik, hogy 100 százalékos lesz, másrészt nyáron lejár a szerződése. Az első dolga az lesz a csapatnak, hogy olyan rehabot biztosítson az Unikornisnak, akivel hatékony munkát végeznek. Viszont, ha a Doncic-Nowitzki-Porzingis hármasról összeáll, meghosszabbítják Porzingis nyáron lejáró szerződését, akkor a Dallasban óriási potenciál van, és ebben az esetben

Ebből az üzletből mindkét fél profitálhat.

Még egy adalék:

A Knicks felhívta a Pelicanst azzal, hogy egy Anthony Davis és Kristaps Porzingis köré épülő cserét össze lehetne hozni, de a Pelicans elutasította azt.

Illetve még azon mosolyogtam, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN), az NBA mindentudója jelentett mindent először a privát twitterén, és előbb kaptam notificationt a Bleacher Reporttól, mint az ESPN-től ugyanazokkal a hírekkel kapcsolatban. Érdekes, hogy a BR ennyivel gyorsabb, mint az ESPN  a hírlevelek tekintetében.