A bajnoki versenyfutás huszadik állomása • SportTV

A bajnoki versenyfutás huszadik állomása

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 02. 05:15    
Olvasási idő: 2 perc

A Bundesliga salátástáljáért folyó versenyfutás 20. állomásához érkeztünk. Szombaton a Dortmundot élőben, az üldöző Bayernt felvételről mutatjuk meg a Sport2 csatornánkon.

Mozgalmas csata szeptemberben Dortmundban. Most a Commerzbank Arenában sok ilyenre lehet számítani (Fotó: Getty Images)

FRANKFURT–DORTMUND

A mezőny egyik meglepetéscsapatához látogat a listavezető. Az Eintracht 4, a Borussia mind a 6 pontot megszerezte az idei két bajnokin. A házigazda meglepően sok, 11 pontot pazarolt el eddig a Commerzbank Arenában, ugyanakkor a BVB csupán 5 pontot hagyott meg házigazdáinál. Adi Hütter nélkülözni kénytelen a vádliproblémákkal küszködő Abrahamot, ugyanakkor az ötsárgás eltiltását letöltő Gélson Fernandes visszatérhet a csapatba, valószínűleg De Guzmant kiszorítva onnan. Vélhetően Ndicka váltja az újoncként remekül bemutatkozó Falette-et. Nem tudni, a mester beveti-e mindhárom szupercsatárát kezdőként, idegenben általában csak kettő kezd közülük. A fekete-sárgák azönban olyan veszélyesek, mintha idegenben kellene játszani. A Dortmundnál ha Piszczek saroksérülése nem javul meg szombat délutánig, Hakimi kezd és a múlt héten csak csereként belépő Schmelzer is a kezdő tizenegy tagja lesz.
A Borussia legutóbb 2013 szeptemberében tudott nyerni Frankfurtban, az azóta lejátszott négy bajnokiból háromszor kikapott és csak tavaly októberben tudott egy pontot elcsenni onnan egy 2–2-vel. Favre együttese most javítana ezen a „kedvezőtlen” mérlegen.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (FRA–DOR)

ÖSSZESEN: 91 mérkőzés, 30 Frankfurt-győzelem, 17 döntetlen, 44 Dortmund-győzelem/ 122–171-es gólkülönbség
FRANKFURTBAN: 45–23–11–11/ 81–61
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Dortmundban 3–2 (az ősszel), Frankfurtban 2–2 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Bernd Nickel 7, ill. Michael Zorc 9 gól.

SCHALKE–MÖNCHENGLADBACH

A Schalke az idei két fordulóban nem veszített (1-1 döntetlen és győzelem), ez már-már szép eredménynek számít a legutóbbi bajnokság ezüstérmesétől.  Most ezt a szép induló sorozatot veszély fenyegeti, a Gladbach roppant egyenletes mérleget produkált eddig idegenben is (3-3-4). Tedesco alighanem friss embert vet be a támadósorban és a középpályán is Uth, illetve McKennie személyében. A túloldalon alighanem Thorgem Hazard visszatér a kezdőbe, ha mégsem, Patrick Hermann lesz a pályán a meccs kezdetén.
A Gladbach nem nyerni jár a Veltins Arenába, legutóbb 2013 májusában tudott onnan mindhárom ponttal hazatérni. Ha most megszakítja ezt a kellemetlen szériát és a Bayern nem bír a Bayerrel, megközelítheti, müncheni blama esetén akár meg is előzheti a rekordbajnokot.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (S04–MÖN)

ÖSSZESEN: 91 mérkőzés, 27 Schalke-győzelem, 27 döntetlen, 37 Gladbach-győzelem/ 109–150-es gólkülönbség
GELSENKIRCHENBEN: 45–20–17–8/ 72–51
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Mönchengladbachban 2–1 (az ősszel), Gelsenkirchenben 1–1 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Erwin Kremers, Bernhardt Klodt és Ebbe Sand 5-5, ill. Jupp Heynckes 13 gól.

LEVERKUSEN–FC BAYERN  

Javi Martinez gólt szerez az ősszel Münchenben a Bayer ellen. Kovac mester most is a kezdőbe jelöli a spanyol világbajnokot… (Fotó: Getty Images)

A bajorok „történelmileg” jól viselik a győzelmi kényszert, Niko Kovac jelenlegi együttese is alkalmasnak látszik a dicső hagyomány folytatására. Mindenesetre Leverkusenben nem lesz könnyű dolga, a Bayer feljövőben van Ugyanakkor a BayArenában nagyon is sebezhető: ebben a bajnokságban a Wolfsburg, a Dortmund, a Hoffenheim és a Lipcse is el tudta vimmi onnan mindhárom pontot. Azaz csupa olyan csapat, amely előtte áll a bajnoki táblázaton. A Bayern is ilyen… (A mérkőzést az „eseménytorlódás” miatt felvételről mutatjuk este, de erről a Bayern tehet. Ha most vezetne a bajnoki táblázaton, minden bizonnyal a Dortmund-szurkolók láthatnák kedvenceiket felvételről az S2-n…)

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (LEV–BAY)

ÖSSZESEN: 79 mérkőzés, 16 Leverkusen-győzelem, 16 döntetlen, 47 Bayern-győzelem/ 91–150-es gólkülönbség
LEVERKUSENBEN: 39–13–10–16/ 57–57
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Münchenben 3–1 (az ősszel), Leverkusenben 3–1 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Ulf Kirsten 11, ill. Giovane Elber 10 gól.

BUNDESLIGA, 20. forduló. Sport2 15:30 SG Eintracht Frankfurt–BV Borusaaia Dortmund (kommentátor: Méhes Gábor); Sport2 18:30 FC Schalke 04–Borussia Mönchengladbach (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport2 20:30 Bayer 04 Leverkusen–FC Bayern München (felv., kommentátor: Haraszti Ádám)