Meccs közben cserélték el Harrison Barnest

2019. 02. 07. 13:23    
Olvasási idő: 2 perc

Miközben zajlott a Dallas Maverics-Charlotte Hornets meccs az NBA-ben, a Mavericks játékosát elcserélte a csapat Sacramentóba. Úgy ott ült a padon, hogy már csak volt csapata meccsét nézte. LeBron James meg is szólalt az ügyben.

Lehet ez volt a búcsúpacsi. (Fotó: Jason Miller/Getty Images)

Persze ez így nem teljesen igaz, hiszen a hivatalos bejelentés a meccs után jött ki. Az viszont biztos, hogy a Mavericks vezetői nem a meccset nézték, hanem tárgyaltak Barnesról, ugyanis a meccs közben véglegesítették az üzletet, amely értelmében Barnes Sacramentóba került Justin Jacksonért és Zach Randolphért cserébe. A játékos is megtudta ezt, és a negyedik negyedet a cserepadról nézte végig, onnan buzdította „egykori csapatát”.

Nem érte azért őket totális meglepetésként a deal, Barnes és ügynöke, Jeff Schwartz már a meccs előtt is tudta, hogy valami készül a két csapat között, de játszani akart a játékos.

LeBron James posztolt az instagramra ezzel kapcsolatban, és ezt az esetet felhasználva más megvilágításba helyezte a játékosok csapatoktó való elvágyódását is (Kawhi leonard, Anthony Davis, Kristaps Porzingis…).

„Hadd találjam ki: ez így teljesen rendben van, mert a franchise-nak ez a legjobb??? Ezt az embert a meccs alatt cserélték el, úgy, hogy közben fogalma sem volt arról, mi történik. Nem az a bajom, hogy elcserélték, mert ez üzlet, és azt kell tenniük, amit a legjobbnak tartanak. Viszont el kellene kezdeni őszintén beszélni arról, hogy miért van az, hogy ha egy játékos el akar hagyni egy csapatot, akkor önző és hálátlan, de ha elcserélik, elküldik, kiteszik…, akkor az rendben van. Részemről OK mindkettő, tényleg, csak nevezzük nevén a dolgokat!”

Anthony Davis lájkolta ezt a bejegyzést…

Barnes a meccs után nem nyilatkozott a sajtónak, twitteren köszönt el a csapattól, dallastól és a szurkolóktól:

“Köszönet a Dallas Mavericksnek, Mark Cubannek, Carlisle edzőnek, a csapattársaimnak és a Mavs szurkolóinak, mert miattuk éreztem magam otthon Dallasban 2,5 éven át. Soha nem felejtem el, milyen hihetetlenek ezek a szurkolók, akik minden meccsen szurkoltak nekünk, ha veszítettünk, ha nyertünk. Izgalommal várom az új fejezetet, Sacramento Kings!!!!”

Majd Ézsaiás könyvére utal: „Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.

Mark Cuban, Rick Carlisle és Dirk Nowitzki is elismerően szólt Barnesról a csere után, és mind kiemelték, milyen jó ember. Ebben lehet is valami, aki olvasta a sorozatát a The Players Tribune-on, az meggyőződhetett erről.

A Dallas felforgatta az egész keretét pár nap alatt. A Porzingis cseréről már írtunk, és beszéltünk is Kun Zsolt podcastjében.