Pontlevonás fenyegeti a Dortmundot • SportTV

Pontlevonás fenyegeti a Dortmundot

2019. 02. 07. 19:56    
Olvasási idő: < 1 perc

A német szövetség fegyelmi bizottsága szurkolói viselkedése miatt pénzbüntetéssel sújtotta a Dortmundot, és szélsőséges esetben pénzbírságot helyezett kilátásba.

Lassan hagyomány, hogy a Borussia Dortmund szurkolói a Hoffenheim elleni mérkőzéseken szidják és fenyegetik Dietmar Hoppot, a rivális csapat tulajdonosát. Szeptemberben sem volt ez másképp, csak ezúttal annyira messzire mentek, hogy a német szövetség fegyelmi bizottságának lépnie kellett. A bírák a BVB-t 50 ezer eurós pénzbírsággal sújtották, emellett szurkolóit a következő sinsheimi meccsről (itt játssza hazai találkozóit a Hoffenheim) kitiltották, igaz, utóbbi büntetést három találkozóra felfüggesztették.

„A felfüggesztett büntetés akkor lép életbe, ha elsősorban a Borussia Dortmund és a Hoffenheim mérkőzésein újra előfordulnak hasonló esetek – mondta Hans E. Lorenz, a német szövetség sportbíróságának elnöke. – Ha semmilyen eszközzel sem tudjuk elérni a kívánt hatást, akkor nem zárhatom ki azt sem, hogy elgondolkozunk azon, pontokat vonunk le a BVB-től.”

Utóbbi eset vélhetően ebben a szezonban már nem fenyegeti a Dortmundot, hiszen nem kell a Hoffenheim otthonába utaznia. Igaz, a Hoffenheim elleni, szombati, hazai bajnokija még érdekes lehet…