Horvát akadály az EHF-kupa-rajton • SportTV

Horvát akadály az EHF-kupa-rajton

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 08. 10:23    
Olvasási idő: 2 perc

Megkezdődik a férfi kézilabda EHF-kupa csoportköre is. Két magyar együttes van érdekelve a küzdelemben, a Grundfos Tatabánya KC a B-, a Balatonfüredi KSE az A-csapatba került a sorsoláskor. Mindkét csapatot megmutatjuk első, hazai találkozóján, a tatabányaiakat pénteken este horvát rivális ellen a Sport1-en.

Jakov Vrankovic, a horvát jobbátlövő góljaira honfitársai ellen nagy szüksége lenne a Tatabányának, ám sárülés miatt nem léphet pályára (Fotó: tatabanyahandball.hu)

A horvát csapatokkal sűrűbben találkoznak együtteseink, a nasicei Nexe is rendszeres résztvevője például a SEHA-ligának, amelyben rendszeresen találkozott – és többnyire ki is kapott – a veszprémi gárdától.
A Tatabánya remek formában van, legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert, s csak egy végződött döntetlenre. A horvát csapat sem vesztett legutóbbi 5 mérkőzésén a SEHA-Gazprom-ligában.
A mérkőzést Győrben, az Audi Arenában játsszák, amely a BL-győztes Audi ETO női csapatának az otthona.

Az ellenfél, a Nexe rendszeres medáliagyűjtő, 2010 óta megszakítás nélkül 8 alkalommal lett horvát bajnoki ezüstérmes az állandó bajnokcsapat, a különböző szponzorneveket viselő RK Zagreb mögött. Nyáron egy szlovéniai felkészülési tornán már összecsapott a két csapat, akkor a magyar bajnoki bronzérmes győzött. „Azóta csak erősödtek. A Nexe egy kifejezetten jó csapat, amely gyorsan kézilabdázik, játékosai pedig képzettek. Az ellenfelünkre jellemző a horvát kézilabda minden erénye” – nyilatkozta Sibalin Jakab, Vladan Matics edző első számú segítője a tatabányai klub honlapjának, majd megjegyezte, hogy a Nexe többféle védekezési variáció megoldására képes, és szívesen alkalmaz a támadásban hét mezőnyjátékost. – Nem egyszerű ezekre a taktikai elemekre felkészülni, de minden elképzelhető variációjuk ellen igyekszünk majd hatékonyak reagálni. Külön figyelmet kell fordítanunk az irányítójuk és a beállósuk közötti kiváló páros kapcsolat „elrontására”.”
A Grundfos továbbra sem számíthat a sérült Győri Mátyásra. „Az nem kérdés, hogy nyerni szeretnénk Úgy gondolom, a balatonfüredi győzelem jót tett a társaság hangulatának, lelkének. Ebből erőt tudunk meríteni. Ám az hiba lenne, ha a közvélemény úgy ítélné meg ezt a találkozót, mint amelyen kötelező a győzelem. Ne feledjék, ugyan hazai közönség előtt lépünk pénteken pályára, de mégsem az általunk megszokott környezetben. A győri csarnokban pontosan ugyan annyit tudunk edzeni, mint riválisunk. Egyet, csütörtökön délben” – vélekedett a válogatott kézilabdázó.
A csoport másik mérkőzését szombaton este játsszák, a csoportfavorit német Hannover-Burgdorf akkor fogadja a macedón Eurofarm Rabotnik együttesét. 

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA, csoportkör. Sport1  18:45 Grundfos Tatabánya KC–RK Nexe Nasice (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Juhász István)