Flensburg: lépés a 16 felé? • SportTV

Flensburg: lépés a 16 felé?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 13. 10:06    
Olvasási idő: < 1 perc

Fura idényt fut a Flensburg-Handewitt kézilabdacsapata. Az még rendben lenne, hogy nincs döntetlenje, ám a győzelmek-vereségek megoszlása ugyancsak egyedi a sorozatokat tekintve, amelyekben az együttes részt vesz...

A Flensburgnak vóissza kell vágnia a ceéjei vereségért, hogy fél lábbal a nyolcaddöntőben legyen a hétvégi forduló előtt (Fotó: Getty Images)

A flensburgiak százszázalékos mérleggel vezetik a világ legerősebb bajnokságának tartott Bundesligát (20 mérkőzés – 20 győzelem). Ugyanakkor elveszítették a német szuperkupát a Kiel ellen, a nyolcaddöntőben kikaptak a DHB-kupában otthon a Magdeburgtól, a BL-ben pedig nem kevesebb mint hat(!) meccsen is kapituláltak, sorrendben a PPD Zagreb ellen otthon, Celjében, Szegeden, a PSG ellen oda-vissza, s végül a múlt hét végén Zaporizzsjában is.  Mindezekkel együtt azért ötször nyertek is, s most olyan pozícióban vannak, amely így is továbbjutással kecsegteti őket.  A csapatnak nincs játékosa az első ötven gólszerző közt a BL-ben. Az őszi celjei mérkőzésen 23–20-as szlovén győzelem született. A celjeiek pillanatnyi játékerejéről vasárnap a Szeged  elleni mérkőzésükön valamennyien meggyőződhettünk.
Ha azonban az FH győz – és a sereghajtó dán Skjern vasárnap kikap a Nantes-tól – a további eredményektől függetlenül a német együttes már továbbjut a BL nyolcaddöntőjébe (minimum a 6. helyen). A kieséses szakaszban aztán lényegében új sorozat kezdődik, akkor az addigi vereségek törlődnek, s csak a hátralévő ki-ki meccsek eredménye számít.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportmérkőzés. Sport1 19:00 SG Flensburg-Handewitt–RK Celje Pivovarne Lasko (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Borsos Attila)