Jordan még mindig erős trash talkban • SportTV

Jordan még mindig erős trash talkban

2019. 02. 13. 11:59    
Olvasási idő: 2 perc

James Harden és Russell Westbrook is őrült csúcsokat döntöget az NBA-ben, tényleg elképesztő mindkét játékos. Megkérdezték, Michael Jordan, mit gondol ezekről, és úgy zárta le a válaszát, ahogyan csak ő tudja. Persze mosollyal az arcán.

Kezdjük azzal, milyen elképesztő teljesítményt hoz mostanában az NBA elmúlt két szezonjának MVP-je, James Harden és Russel Westbrook.

Harden 2018. december 11-én este nem érte el utoljára a 30 pontos határt. Akkor „csak” 29-et dobott a Portland Trail Blazers ellen. 30 meccset játszott a Rockets, és mindegyiken 30 fölé jutott a regnáló MVP. Ezzel már így is toronymagasan megdöntötte Kobe Bryant korábbi rekordját, akinek ez 16-szor sikerült a 2002-2003-as szezonban. És még nincs vége a sorozatnak, ne csodálkozzunk, hogy 36,5 pontos átlaga van Hardennek. Ilyen magas átlaga utoljára Michael Jordannek volt az 1986-87-es szezonban, ő 37,1 pontos átlaggal zárta a szezont.

Russell Westbrook eközben Wilt Chamberlain 51 éves rekordját adta át a múltnak azzal, hogy egymást követő 10 meccsen ért el tripla-duplát. És ami külön emeli ezt a teljesítményt, az az, hogy csapata eközben 9-1-es mérleget ért el, és hogy csak egyetlen egyszer volt olyan, hogy valamiből pont tízet érjen el. Az első meccsen, lepattanókból. Ráadásul Westbrook mellett Paul George is tud villogni, nem is csoda, hogy az utolsó meccsen ő is tripla-duplázott mellette. Először fordult elő a ligába, hogy két csapattárs is 20 pont fölé jutva ért el tripla-duplát.

No de hogy jön ide Jordan? Tegnap sajtótájékoztatót tartottak Charlotte-ban az All-Star kapcsán. Ott kerül megrendezésre hétvégén az esemény. Jordan, aki a házigazda Hornets tulajdonosa, sok dologról beszélt, és egy újságíró kihasználta az alkalmat, hogy beszélhet Jordannel, megkérdezte, mit gondol Harden és Westbrook sorozatáról, és melyiket tartja nehezebben kivitelezhetőnek.

A videóban 4:35-től jön a válasz:

Komolyan kezdődik, arról beszél, hogy mindkét tett nagyon nehéz, és az ilyen sorozatok is mutatják, mennyi tehetség van most az NBA-ben. „Azt mutatja, hogy fejlődés van a ligában. Mindkét srácra büszke vagyok, mert ezekkel a tettekkel nyomot hagynak a ligában, és annak növekedését is segítik.”

Majd jön a lezárás, mosollyal az arcán:

Hogy mi nehezebb játékos szempontból?  Természetesen hat bajnoki címet szerezni.”

BUMM

Ezt a történetét úgy véljük, nem kell kifejtenünk.

Nyilván Jordan azért nem választott egyik és másik között, mert mindkettőt hatalmas dolognak tartja, ahogyan ezt el is mondta, és inkább egy viccel elütötte ezt a kérdést. Mindenesetre nagyon jó látni, hogy még mindig a régi, ha egy kis vicce strash talkról van szó. Harden és Westbroook is ott lesz a hétvégi All-Star gálán, amit a Sport1-en mi is közvetítünk szombaton és vasárnap.