A Bayern torkon ragadná az esélyt • SportTV

A Bayern torkon ragadná az esélyt

2019. 02. 15. 09:50    
Olvasási idő: < 1 perc

Eljött, amire a müncheniek sokáig számítottak: a rivális BVB időlegesen(?) visszaesett. A rekordbajnoknak azonban már nem szabad újabbat botlania...

Szeptemberben Robben szerzett vezetést az Allianzban, de Felix Götze egyenlítő gólja az első Bayern-pontvesztést jelentette a Bundesligában (Fotó: Getty Images)

Elérkezett az az időszak, amelyre a müncheniek nemcsak titkon, hangosan is számítottak: a korábban az élen száguldó Dortmund is lassabb menetbe kapcsolt.  A Borussia legutóbbi négy mérkőzése egyikét sem tudta megnyerni: a három hazai döntetlen (a középső kupakiesést is eredményezett…) után a Londonban kapott 0–3-as pofon egyértelműen jelzi, a Favre-legénység sem bír az állandó győzelmi kényszerrel. Hogy ez a válság megmarad-e rövid életűnek, vagy tovább nyúlik, nem tudni, a rekordbajnok feladata azonban most is ugyanaz, mint szinte mindig: csak nyerni, nyerni és nyerni.
Speciel most az augsburgi győzelem azt jelentené, hogy a Bayerm kétpontos közelségbe kerülne legalább egy napra a listavezetőhöz, képletesen a dortmindika a nyakukon éreznék az üldöző leheletét…
A münchenieknél jó hír, hogy Neuer ujjai olyan állapotba kerültek, hogy szerdán ismét elkezdhette a speciális kapusedzéseket. Nagy valószínűséggel Kovac be is állítja a csapatba, némi kockázattal persze, mert jövő héten liverpooli vendégszereplése lesz a csapatnak a BL-ben, és egy rásérülés miatt esetleg tapasztalatlan(abb) kapussal kellene kiállnia az Anfielden. (Loris Karius óta a Pool tudja a legjobban, mi tesz, ha éppen a kapuban a leggyengébb a csapat…)
Azért a Bayern nem számíthat sétameccsre Augsburgban: a hazai csupán három ponttal előzik meg a már rájátszási pozícióban lévő Stuttgartot, azaz érdekelve vannak a kiesés elkerüléséért folytatott hosszú hadjáratban.
Persze Münchenben mindenki tudja: ha itt nincs (sincs?) meg a három pont, könnyen elúszhat a sorozatban hetedik bajnoki cím megszerzésének a reménye is.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (AUG–BAY)

ÖSSZESEN: 15 mérkőzés, 2 Augsburg-győzelem, 1 döntetlen, 12 Bayern-győzelem/ 9–38-as gólkülönbség
AUGSBURGBAN: 7–1–0–6/ 5–18
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Münchenben 1–1 (az ősszel), Münchenben 0–3 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Raul Bobadilla, Helmut Haller és Ku Dzsa Csol 2-2, ill. Robert Lewandowski 11  gól

 

BUNDESLIGA, 22. forduló. Sport1 20:15 FC Augsburg–FC Bayern München  (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Várhidi Péter)