Vince Cartert duplán idézték meg • SportTV

Vince Cartert duplán idézték meg

2019. 02. 17. 11:37    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha egy momentummal kellene jellemezni, milyen volt az NBA All-Star-gála szombati napja, akkor Hamidou Diallo alábbi zsákolásával tennénk. Duplán idézte Vince Cartert, és lenyűgözött mindenkit.

Ráismersz a képről a két zsákolásra? (Fotó: Streeter Lecka/Getty Images)

Leesett az állunk a zsákolóversenyen, a tripladobón és az ügyességi versenyen is az NBA All-Star szombaton. Nem idézünk fel mindent, mert ma 13:30-tól megnézhetitek az egészet a Sport2-n. Tényleg megéri, és olyan szívesen lőnénk még le poént, de hagyjuk, hogy tátott szájjal nézzétek. Viszont kiemelünk egyetlen momentumot, ami hűen tükrözi az egész esemény hangulatát.

Az Oklahoma City Thunder újonca, Hamidou Diallo még nem tudott olyan sokan a parketten tölteni a szezonban, hogy pontosan felmérjük, mire is képes. Nem azt mondjuk, hogy nem voltunk benne biztosak, hogy jól zsákol, de azt nem tudtuk, mekkora showman. Azonban szombat este csillogott, és zsákolt egy olyat, ami miatt soha nem felejtjük el, és amivel duplán idézte meg Vince Cartert:

Két legendás Carter-zsákolásra ismerhetünk rá egyben. egyrészt a 2000-es zsákolóverseny könyökkel kapaszkodós mutatványára. A videóban 1:37-től lesz látható:

És Oaklandben a zsákolás után kit mutat először a kamera? Hát természetesen Supermant, Shaquille O’Nealt. És kit is zsákolt át Diallo? Épp őt. A reakciója O’Nealnek egyébként legalább olyan emlékezetes lesz, mint az eredeti után a kiskamerával a kezében 😊 O’Neal 216 centi magas. Van még egy egykori center, aki 216 centi, ám ő nem amerikai, hanem francia, és Frederic Weisnek hívják. És Sydneyben az olimpián egyszer találkozott Vince Carterrel. És Carter átugrotta:

Így elmondható, hogy Diallo egy töméssel megidézett két legendás Carter-zsákolást, de azt nem áruljuk el, ezzel meg is nyerte-e a versenyt, hiszen komoly ellenfelei voltak (Dennis Smith Jr., Miles Bridges és John Collins személyében). Nem lett igaza azoknak, akik attól tartottak, hogy igazi „nagy név” nélkül nem lesz olyan szórakoztató a zsákoló, mert odatették magukat a résztvevők, akárcsak a tripladobón és az ügyességin. Sok emlékezetes pillanatot szereztek nekünk.

Még egyszer: 13:30-tól az egész eseményt megnézhetitek magyar kommentárral, éjjel kettőkor pedig élőben közvetítjük az All-Star meccset a Sport1-en.