Ha a lába is úgy akarja, Coman lehet a Bayern új talizmánja • SportTV

Ha a lába is úgy akarja, Coman lehet a Bayern új talizmánja

2019. 02. 18. 15:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Kingsley Coman, illetve a Bayern München idénybeli számai mutatják, a francia mennyire fontos játékosa lett a címvédőnek.

Aki esetleg németül szeretné elvégezni az orvosi egyetemet, és elkezdene előtte egy bevezető kurzust, annak bátran ajánljuk a transfermarkt.de oldalon Kingsley Coman „orvosi kartonját”. 2016 augusztusa óta a Bayern München francia játékosa a bokája, a szalagjai, a térde és különböző izomproblémái miatt már 280 elmulasztott napnál tart, ami persze hamarosan tovább nőhet, hiszen senki sem tudja pontosan megmondani, milyen utóhatással jár az Augsburg ellen összeszedett bokasérülése. Merthogy a bal bokája miatt ápolni kellett, és bár egyes hírek szerint már kedden, a Liverpool ellen is pályán lehet, más verziók szerint megint hetekre kidőlt.

„Még egy operációt már nem fogadok el. Akkor eldőlne, hogy a lábamat nem erre teremtették. Akkor egy másik, a nyilvánosságtól elzárt életet kell választanom” – mondta még decemberben a sok kórisme láttán Coman.

Merthogy közben persze néha futballozik, és akkor olyan csodadolgokra képes, mint például az Augsburg elleni két gólja és egy gólpassza.

Kétszer sem elég vezetni a Bayern ellen

A Bundesliga történetének leggyorsabb öngólja és kétszeri Augsburg-vezetés dacára a Bayern újabb három ponttal gazdagodott.

Posted by Sport TV on Saturday, February 16, 2019

A francia a Bundesligában másodszor duplázott (először 2017 februárjában a Hamburg elleni 8–0 során) és másodszor könyvelhetett el egy meccsen három pontot a kanadai táblázaton (először 2016. március 12-én, amikor a Werder Bremen elleni 5–0 során három gólpasszt adott). A Kickertől, a Bildtől és a müncheni Abendzeitungtól is a legjobb, az egyes osztályzatot kapta – a Kickertől a változatosság kedvéért szintén másodszor, a Hamburg elleni gálája után.

Comannal egyébként ma már más a Bayern támadójátékának dinamikája, mint Robbennel és/vagy Ribéryvel. Ha a fiatal francia játszott, a bajorok 10 győzelmet és 1 vereséget könyvelhettek el, nélküle 5 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség a mutató. Velem 30 gólt rúgott a címvédő, nélküle 20-at – rendre 11 meccsen.

Comannal és a Bayern Münchennel részletesen foglalkozunk a Sport1-en 19:30-tól kezdődő Germániában.

Addig is, szavazzatok a 22. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 22. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Isak Belfodil (Hoffenheim) a Hannover ellen

0%

Marcel Sabitzer (RB Leipzig) a VfB Stuttgart ellen

0%

Davie Selke (Hertha BSC) a Werder Bremen ellen

0%

Ez a kérdés, szavazzatok!

Mutatjuk, szerintünk melyik volt a Bundesliga 22. fordulójának 3 legszebb gólja. Szavazzatok a honlapunkon, nálatok melyik a nyerő!

Posted by Sport TV on Monday, February 18, 2019