Thiago a nyolcaddöntőre hajt • SportTV

Thiago a nyolcaddöntőre hajt

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 20. 14:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Thiago Monteiro, a brazilok jelenlegi legnagyobb reménysége már megvert egy jóval magasabban rangsorolt ellenfelet a Rio Open Claro ATP 500-as tornán. Ugyanerre készül most a második körben is, magyar idő szerint szerdán későn este.

Thiago Monteiro szeretne legalább addig eljutni, mint tavalyelőtt a riói tornán (Fotó: Getty Images)

A vihar elvitte a teljes hétfői versenynapot, a keddi végét, a szervezők abban reménykednek a szerdát már „békén hagyja”. A tervek szerint magyar idő szerint 11-kor lép pályára Thiago Monteiro, a világranglistán nála 43 hellyel előbbre álló, most éppen szlovén színekben induló Aljaz Bedene ellen. A Ljubljanában született, Londonban élő európai játékos idén Brisbane-ben, Sydneyben és az ausztrál openen egyaránt elvesztette nyitó mérkőzését, két hete Córdobában negyeddöntőzött (kikapott Cuevastól), a múlt héten Buenos Airesben a második körben Schwartzman kezétől „esett el”. (Két legyőzője éppen előtte meccsel a Quadra Guga Kuerten centerpályán.) A brazil fiú már ötödször indul a riói versenyen, a legjobb tornáját tavalyelőtt futotta, amikor a negyeddöntőig jutott, ott kapott csak ki a norvég Ruudtől. Idén van challengertorna-győzelme is Uruguayból, Punta del Estéből, a múlt héten viszont már a selejtező első fordulójában elbukott a hazai Facundo Bagnis ellen az argentin fővárosban. A két játékos még nem játszott egymás ellen.
Nem úgy az éjszaka másik kettőse, a chilei Christián Garín (a világranglistán: 91.) és a kanadai – papája révén togói is lehetne – Felix Auger-Aliassime (vlr.: 104.). Bár előbbinek ez 31., utóbbinak csak a 20. meccse lesz a touron, már találkoztak egymással. Egy hete, a Buenos Aires-i torna első körében hozta össze őket Fortuna, akkor Garín két és egynegyed órás csatában 3:6, 7:5. 6:3-ra legyőzte „Ogit”.

Sport2 23:00 ATP 500, Rio de Janeiro, a 2. forduló mérkőzései (kommentátor: Fülöp László)