Javi Martínez, a harci gép • SportTV

Javi Martínez, a harci gép

2019. 02. 25. 18:57    
Olvasási idő: 2 perc

Javi Martínez volt az elmúlt napok hőse a Bayern Münchennél: a Liverpool ellen a Bajnokok Ligájában, a Hertha ellen pedig a Bundesligában bizonyult a mezőny legjobbjának. Ő a kislányának ajánl mindent, mások meg neki ajánlanak egy „slágergyanús” szerzeményt.

Ha az egyébként kritikus La Gazzetta dello Sport úgy ír a Liverpool elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első felvonásáról, hogy „Javi Martínez a legjobb játékos, aki harcol és irányít”, az már jelent valamit. Ha a Kickertől azon a meccsen főhősünk 1,5-es osztályzattal – Mats Hummelsszel holtversenyben – a mezőny legjobbjává avanzsál, az még inkább. És ha erre a hétvégén a Bayern München–Hertha BSC meccsen egy győztes gólt, valamint egy meccs embere titulust (2-es osztályzat a Kickernél) is rápakol, az meg még annál is inkább.

Egyrészt azt, hogy a spanyol lassan kezd visszatalálni ahhoz a formájához, amivel kulcsembere volt a 2013-ban triplázó társaságnak, másrészt pedig azt, hogy a Germánia egyik jeles szakértőjének újra kell gondolnia a vele kapcsolatos nézeteit, és lassan fogalmazhatja az „Óda Javihoz” című dicshimnuszát.

Pedig Martíneznek nem indult jól az együttműködése Niko Kovaccsal, mert amikor játszott, akkor rosszul tette (az ősszel hármasnál jobb osztályzata nem is volt a Kickernél), és igazából a Liverpool elleni BL-csatáig nem sok jel mutatott arra, hogy lesz változás. Ott lett, most meg már ő az a figura, akitől a dicsőséges múlt visszajövetelét várják. A védelem előtt megalkuvás nélkül takarít, nem ő játszik a legszebben, de pillanatnyilag a leghasznosabban. Ő lett a „harcos Bayern” jelképe, akivel a fedélzeten a bajorok letudták idei első és második kapott gól nélküli tétmeccsüket. És nem mellesleg a Hertha elleni győztes gólja napra pontosan hat év után az első volt, amit bajnokin az Allianz Arenában szerzett.

„Martínez a durva része a Bayern magas színvonalú középpályájának, amelyben olyan technikás játékosok szerepelnek, mint Thiago vagy James. Lezárja a réseket, agresszív, és már a lényével megfélemlíti az ellenfeleket: a maga 192 centijével minden ütközésbe és fejpárbajba belemegy. A jelenléte a csapattársaknak is biztonságot ad” – írta róla a bundesliga.de oldal. Az ő bólintásának is köszönhető, hogy a Bayern a szögletek után szerzett (7) és a fejjel elért gólok (11) tekintetében is ligaelső.

A gólját egyébként nyolc hónapos kislányának, Naiának ajánlotta. De hogy ne csak ezzel a hírrel szolgáljunk a bulvárra fogékonyaknak: a zenész Tim Bendzko a „Keine Maschine” (nem gép) című dalát átköltötte a Liverpool-meccs után „Javi Maschinez”-re, mondván, a spanyol egy igazi harci gép. A videón 12:29-től hallható a mű:

Az már nem az ő hibája, hogy a gólja nem fért be a három legszebb közé a Germánia versenyében. Ettől még szavazzatok, nálatok melyik gól a nyerő! Eredményhirdetés a 22:30-kor kezdődő Germániában!

Ki szerezte a 23. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Vincenzo Grifo (Freiburg) az Augsburg ellen

0%

Karim Onisiwo (Mainz) első gólja a Schalke ellen

0%

Jadon Sancho (Dortmund) a Leverkusen ellen

0%

Íme, a szerintünk három legszebb gól a Bundesliga 23. fordulójából. A 22:30-kor kezdődő Germániában kiválasztjuk a legszebbet!

Posted by Sport TV on Monday, February 25, 2019