A meglepetéselődöntő első felvonása • SportTV

A meglepetéselődöntő első felvonása

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 27. 12:38    
Olvasási idő: < 1 perc

A Coppa Italia másik elődöntőjének első találkozóját a firenzei Artemio Franchi Stadionban játssza a Fiorentina az Atalantával.

Jordan Veretout szeptember utolsó napján gólt szerez 11-esből bajnokin az Atalanta ellen. Születik-e gól a február utolsó előtti napján rendezendő kupaelődöntőn is, ugyanott? (Fotó: Getty Images)

Az idei kiírás két meglepetéscsapata egymás ellen küzd meg a fináléba jutásért. Az előző körben, a negyeddöntőben a Fiorentina valóságos „mészárlást” rendezett: hazai pályán 7–1-re tönkreverte az AS Romát. Ha nem is ekkora, de nagy különbségű győzelmet aratott az Atalanta is, amely bravúrjának értékét azonban megsokszorozza az ellenfél kiléte. A „csak” 3–0-val ugyanis az elmúlt négy kupasorozat győztesét, a tavalyi kiírást kapott gól nélkül végigjátszó Juventust fektette két vállra! Így aztán a két szenzációt okozó együttes egymás ellen bizonyíthatja, hogy nem volt véletlen előző fordulóbeli bravúrja.
Amúgy 119. tétmérkőzésükre készülnek egymás ellen, s ez lesz a hatodik csatájuk az Olasz Kupában.  Az öt eddigi meccs három párviadalt jelent. Rögtön elsőre a kupadöntőben vívtak meg egymással, 1996-ban, amikor az akkor még kétmérkőzéses finálét kettős győzelemmel zárta a Fiorentina (1–0, 2–0). Másodjára az 1999-es negyeddöntőben csaptak össze, akkor csak idegenbeli góljával (1–2, 1–0) nyert a Fior. A legutóbbi csata volt az egyetlen egymeccses ütközetük, a 2016-os nyolcaddöntőben ugyancsak a firenzeiek bizonyultak jobbnak 3–1-re.
Legutóbb a két csapat a bajnokságban találkozott egymással, szeptember 30-án az Artemio Franchiban szintén a lilák győztek Veretout 11-es és Biraghi szabadrúgásgóljával. A sors akaratából egyébként öt napon belül kétszer is összecsapnak, a szerdai firenzei kupacsata után vasárnap a „tavaszi” bajnokijuk következik Bergamóban.
COPPA ITALIA, elődöntő visszavágó. Sport1 21:00 Fiorentina–Atalanta (kommentátor: Fülöp László)