A magyar Clásico a Harmadik Félidőben • SportTV

A magyar Clásico a Harmadik Félidőben

2019. 03. 03. 17:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar női kézilabda El Clásicója, a Győr-Ferencváros Bajnokok Ligája-derbi adja a mai Harmadik Félidő gerincét. A meccset többek között a két csapat két remek belső emberével, Kari Brattsettel, illetve Szemerey Zsófival értékeljük.

A sportágban meglehetősen szokatlan módon, néhány héten belül másodszor is 32-32-es döntetlenre végzett egymással a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria. A Győr ezzel már 20 mérkőzés óta veretlen a BL-ben, a Fradi megőrizte az esélyét arra, hogy a dobogón végezzen a középdöntőben, mi pedig gyárthatunk belőle egy jó kis Harmadik Félidőt. Mindkét csapatból érkezik vendég a stúdióba, a győrieket Kari Brattset, a norvég válogatott vb-ezüstérmes beállója képviseli, míg a Fradit a kapus Szemerey Zsófi, aki pályafutása során korábban megfordult a Győr csapatában is.

Velük együtt nézzük meg, mik voltak a szombat esti derbi kulcspillanatai, illetve kicsit előre is tekintünk, hiszen mindkét csapatra április elején negyeddöntő vár az elitligában. A címvédő Győr már azt is tudja, hogy a dán Odensével kell összemérnie az erejét, míg a Ferencváros riválisa a Metz, Rosztov-Don, Buducsnoszt hármasból kerül ki.

Hiba lenne persze elfeledkezni a Telekom Veszprémről, és nem is tesszük meg. Az Építők a gyenge őszi kezdés után mára a férfi BL legjobb formában lévő csapatává avanzsált, sorozatban aratott hét győzelmével a csoport második helyére rakétázott. A nagy menetelés jutalma, hogy a legjobb 16 között a portugál Sporting ellen lehet közelebb kerülni a kölni Final Fourhoz. De mielőtt a gárda „rákanyarodna” az egyenes kieséses szakaszra, megnézzük, mi kellett ahhoz, hogy legyőzze a Kielcét. Ami biztosan kellett: Sterbik Árpád második félidős remeklése, a három irányító (Lékai Máté, Kentin Mahé, Petar Nenadics) remeklése, valamint kegyetlen lövőteljesítmény.

A Harmadik Félidőben természetesen lesz szegedi bejelentkezés is, hiszen a „kékek” az adásunk előtt tudták le utolsó csoportmeccsüket a PPD Zagreb ellen. A megszólalók nem csupán a meccset, de a szegedi szempontból várakozáson felül jól sikerült csoportkört is értékelik.

A Sport1-en 20:45-től élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című kézilabda-magazinunkkal.