Megérkezne a Köln nyakára a Hamburg • SportTV

Megérkezne a Köln nyakára a Hamburg

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 04. 10:54    
Olvasási idő: < 1 perc

A HSV a legutóbbi két fordulóban nem tudott nyerni – vissza is csúszott a „csak” osztályozós helyre. Szurkolói ennél többet várnak az egykori BEK- és KEK-győztestől...

Ehhez hasonló légibalett ma is várható a Fürth hamburgi vendégjátékán. Annál is inkább, mert Douglas Santos és Daniel Keita-Ruel neve is szerepel az előzetesen megjelenő kezdőcsapat-összeállításokban (Fotó: Getty Images)

Az 54 évnyi folyamatos  Bundesliga-tagság után tavaly nyáron kieső hamburgiak szurkolói bajnoki címet vártak-várnak együttesüktől – II. osztályú bajnoki címet. A csapat a bajnokság eddigi részében nagyrészt eleget tett ennek a várakozásnak, a 22. játéknapon aztán két pontot elbukott a Heidenheim ellen, majd a múlt héten Regensburgban kikapott a Jahntól – s rögtön odalett az éllovas pozíció, amit a nagy vetélytárs 1. FC Köln foglalt el. Mi több, az Union Berlin is előzött közben, a fővárosiakat azonban visszaelőzheti a HSV, ha megnyeri hétfő esti bajnokiját a Greuther Fürth ellen. (S akkor már csak egy pontra lesz a Kölntől.)
A vendégcsapat idegenben sem ijedős, 12 kiszállásának feléről ponttal-pontokkal tért haza. A Hamburg pedig ahhoz képest, hogy a bajnoki címre hajt, messze nem olyan acélos a Volksparkstadionban, mint amilyennek az elsőségre hajtó csapatnak lennie kell, 11 eddigi saját pályáján megvívott csatájából csupán 6-ot nyert meg – megfordítva: ötször két pontot eladott vagy éppen kikapott aktuális vendégétől.
A HSV-ból a volt válogatott Holtbynak, a Fürthből Richard Magyarnak (neve hangzása ellenére svéd) és Ernstnek kell a szokottnál fegyelmezettebben játszania 4 sárgája miatt (kivéve persze, ha minél előbb átesnének az ötödiket követő automatikus eltiltáson…)
A két csapat őszi mérkőzésén szeptember 27-én Fürthben nem született gól.
Érdekes lesz megtudni, hogy a szurkolók mennyire „érzékenyek” a gyengébb szereplésre. Három hete, a Dynamo Dresden ellen ugyancsak hétfő este csaknem 47 ezren látogattak ki a csapat legutóbbi hazai mérkőzésére. Vajon most kevesebben lesznek, s ha igen, mennyivel?

BUNDESLIGA2, 24. forduló. Sport1 20:30 Hamburger SV–SpVgg Greuther Fürth (kommentátor: Haraszti Ádám)