A második helyre hajt a CSM • SportTV

A második helyre hajt a CSM

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 08. 07:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A középdöntő kör utolsó fordulója kezdődik meg a női kézilabda BL-ben. Nyitányként a két magyar csapatot is magában foglaló 2. csoport egyik mérkőzését közvetítjük, amelyen a hazai CSM számára a csoport 2. helyezése, azaz a(z elméletileg) könnyebb ellenfél és a hazai visszavágó lehetőségének megszerzése a tét.

(Fotó: ehfcl.com)

A 2016-os bajnok bukaresti együttes – amely az elmúlt hetekben sztárigazolást is bejelentett a következő idényre – jelenleg csak a 3. helyen áll, de vannak esélyei a második hely megszerzésére is. Ehhez arra lenne szüksége, hogy a csoport mindhárom eredménye számára megfelelően alakuljon. Azaz le kellene győznie a Thüringent, a norvég Vipersnek otthon ki kellene  kapnia otthon a Győrtől, ám emellé még az FTC-nek is győznie kellene hazai pályán a Krim ellem. Az így kialakuló hármas holtversenyből a bukaresti gárda jönne ki a legjobban. (Csak kettes holtversenyben nem tudná megelőzni a norvégokat, mert otthon öt góllal kikapott tőlük, Skandináviában viszont két góllal tudott csak győzni.) A Fradinak csak a 3. helyre van sansza, hiszen mindkét riválisa ellen rosszabb az egymás elleni mérlege, de a románokat megelőzheti, ha egy ponttal többet szerez náluk az utolsó fordulóban. (Jelenleg mindkét együttesnek ugyanannyi pontja van.)
A két csapat első, németországi összecsapásán január végén 38–30-as CSM-győzelem született.
A bukarestiek öt hazai meccsükből csupán kettőt veszítettek el az idényben, a Győr és a Vipers ellenit. Sérülés miatt a záró meccsen nem számíthatnak klasszisaik közül Neagura, Kurtovicra és Mehmedovicra, míg Lekics és Sabine Jacobsen szereplése erősen kétséges.  A Thüringen mind az öt mérkőzését elveszítette a középdöntőben, ehhez hasonló rossz sorozata legutóbb 2016 januárja és márciusa között volt.  A németek négyet elveszítettek öt idegenbeli meccsükből az egész idényben, 4.5 gólos meccsenkénti átlagkülönbséggel. A Fradi esetleges harmadik helyének sorsa azonban most az ő kezükben van…

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 16:45 CSM Bucuresti–Thüringer HC középdöntő csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)