Dupla jubileumi meccs Brémában • SportTV

Dupla jubileumi meccs Brémában

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 08. 12:17    
Olvasási idő: < 1 perc

A jubileumi, 100. Werder–Schalke Bundesliga-mérkőzés következik, ezen belül Brémában 50. alkalommal csapnak össze a zöld-fehérek és a kék-fehérek. Ám egyik csapatnál sincsenek ünnepi hangulatban...

A gólerősebb Eggenstein fivér, Maximilian ünnepli csapata máodik és a maga első gólját Gelsenkirchenben, Vajon a Weserstadionban is ünnepelhet? (Fotó: Getty Images)

A Werder és a Schalke sem kényezteti el híveit különösebben remek szerepléssel. A Hanza-városiak ugyan remekül rajtoltak – az 5. játéknap után veretlenül a 3. helyen álltak a táblázaton – , ám azóta nem akadt kettőnél több győztes meccsük egyfolytában, s jelenleg csupán a 10.-ek a tabellán, hat ponttal lemaradva az El-helyet elfoglaló Leverkusentől. A Schalkénél még rosszabb a helyzet – már ami a bajnokságot illeti. A BL-ben ugyanis egészen a nyolcaddöntőig szépen eljutott a királykék gárda, de aligha bízik bárki is a hazai vereség után az angliai diadalban a Premier League bajnoka és listavezetője ellen a visszavágón. (Bár, amilyen eredmények a BL-playoffban eddig születtek…) A Bundesligában viszont csapnivalóan teljesít a gárda.   A 14. pozíciót foglalja el 23 ponttal, mindössze néggyel van többje, mint a már osztályozós helyen álló, szintén nagy múltú Stuttgartnak. Tedesco edző a hét közepén váratlan húzásra szánta el magát: kirakta a brémai utazó keretből az egyébként egészséges Mark Uthot, Amin Haritot és Hamza Mendilt. Nyilvánvalóan formahanyatlás miatt, s nem azért, mert a City elleni csatára tartalékol. A Hoffenheimből a nyáron igazolt Uth szinte az egész idényben a kezdőben kapott helyet – kivéve combsérülése és abból felépülése idejét, a legutóbbi három fordulóban a Kickertől kiérdemelt átlagosztályzata 5.16 volt (csak aki nem tudja, annak: a szaklap 1-től 6-ig osztályoz, előbbi a világklasszis, utóbbi az elfogadhatatlanul gyenge teljesítmény).
Kérdés, a „históriai rangadó” tétje mennyire nyomja össze a helyetteseket, s képes lesz-e a Schalke olyan bravúrra, mint amilyent a Werder ősszel Gelsenkirchenben produkált, amikor a Veltins Arenából 2–0-lal  elvitte mind a három bajnoki pontot.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (WER–S04)

ÖSSZESEN: 99 mérkőzés, 42 Werder-győzelem, 20 döntetlen, 37 Schalke-győzelem/ 142–121-as gólkülönbség
BRÉMÁBAN: 49–27–8–14/ 80–46
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Gelsenkirchenben 2–0 (az ősszel), Brémában 1–2 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Marco Bode és Frank Neubarth 6-6, ill. Ebbe Sand  7 gól

BUNDESLIGA, 25. forduló. Sport1 20:15 SV Werder Bremen–FC Schalke 04  (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Várhidi Péter)