Tovább nyúlik-e az ETO veretlen sorozata? • SportTV

Tovább nyúlik-e az ETO veretlen sorozata?

2019. 03. 09. 11:53    
Olvasási idő: < 1 perc

Gyakorlatilag a női BL középdöntő csoportjaiban egyetlen vitás kérdés maradt. Az 1. számú hatosban már végleges az első négy csapat Metz, Rosztov, Buducsnoszt, Odense sorrendje. A 2., a „magyar csoportot” már biztosan megnyerte a címvédő Győri Audi ETO, a hátralévő két meccs eredményétől függetlenül második a norvég Vipers és a vasárnapi FTC–Krim mérkőzés alakulásától függ, hogy a 3-4. helyen milyen sorrendben végez a Fradi és a román bajnok CSM.

Egy üdítő pillanat: újabb győri gól kerül egy másodpercen belül a Vipers kapujába a két együttes norvégiai találkozóján (Fotó: Getty Images)

ROSZTOV–ODENSE

A két együttes helyezése – 2. és 4. – már „be van betonozva”, tulajdonképpen csak presztízsértéke van a csoportzáró mérkőzésnek.  Előző összecsapásuk Dánában 30–26-os orosz sikerrel zárult. A dán együttes, amely már korábban véglegesítette továbbjutó pozícióját, megnyerte legutóbbi két mérkőzését a középdöntő csoportban. Ugyanakkor a dán ligában viszont elvesztette legutóbbi két összecsapását, az Aarhus és az Esbjerg ellenit.

VIPERS–GYŐRI ETO
Ennek a mérkőzésnek sincs „helyezésosztó” tétje, bármi is lesz az eredmény, a győri együttes az első, a kristiansandi a második helyen végez a 2. számú csoportban. Más kérdés, hogy a címvédő, ha már így alakult, tovább hosszabbítaná az immár 20 mérkőzéses veretlen sorozatát az elitligában. Nár csak kettőre áll saját, 2013 májusa és 2014 novembere közt felállított klubrekordjától, ha a következő három csatából (a norvégiaiból és a dán Odense elleni oda-vissza párviadalból) nem kap ki egyszer sem, akkor már a négyes döntőbe jutással összejöhet az új rekord. Az ETO egyébként 11 idénybeli BL-csatájánól 9-et megnyert, csak az FTC elleni két mérkőzése végződött egyformán 32­–32-es döntetlennel. Februárban az ellentétes párosításban a győriek otthon 33–29-re győztek.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 13:45 Rosztov-Don–Odense HK középdöntő csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:45 Vipers Kristiansand–Győri Audi ETO KC középdöntő csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Pigniczki Krisztina és Tóth Tímea)