Kései nőnapi kézi-vasárnap • SportTV

Kései nőnapi kézi-vasárnap

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 10. 10:01    
Olvasási idő: 2 perc

Aligha a nemzetközi nőnap miatt, de a hétvége csupa női kézilabda-kupameccsel telt el nálunk a sporttévében. Összesen öt nemzetközi kupatalálkozót tűztünk műsorunkra, valamennyit lányok-asszonyok játszották-játsszák. A vasárnapi kettőn magyar élcsapatokat mutatunk.

Bíró Blanka bravúrjai is kellenének a záró csoportmérkőzés megnyeréséhez (Fotó: fradi.hu)

SIÓFOK–STORHAMAR

Az ilyen meccsekre szokás azt mondani, hogy csak a naptár miatt kell lejátszani. Az oda-visszavágós párharc első csatáját ugyanis nem kevesebb mint 7 gólos sikerrel zárta idegenben a Siófok, és nehéz olyan fantasztát találni, aki azt jósolná, hogy ez az előny hazai pályán eladható.

Sokkal inkább az a kérdés, hogy a hét közben elbukott magyar bajnoki rangadó (26–30 Érden) szül-e akkor elkeseredés a Balaton-parti csapat tagjaiban, hogy aztán az „ártatlan” norvégokon álljanak bosszút, Márpedig a skandinávok házon kívül ugyancsak halványak: három idegenbeli csoportmeccsükből kettőt elbuktak.  Az SKC az elmúlt nyolc kupacsatáját megnyerte az EHF-kupában, a selejtező 3. körében lejátszott Lada Togliatti elleni visszavágótól egészen a storhamari diadalig. A norvégiai 10 góljával Andrea Kobetic már 48 találatnál tart, ezzel a harmadik a sorozat összesített góllövőlistáján.

A siófokiak mestere, Tor Odvar Moen  az alábbiakat mondta a meccsről klubja honlapjának. „Az első mérkőzésen nagyon jól kézilabdáztunk, és komoly előnyre tettünk szert, de ez nem jelent semmit. Úgy készülünk a vasárnapi összecsapásra, mintha a párharc állása 0:0 lenne. Nagyon szeretnénk ott lenni az elődöntőben, nem dőlhetünk hátra. Nem számítok könnyű visszavágóra, ugyanis a csapat fáradt, és jó pár játékos sérüléssel bajlódik. Meglátjuk, hogy milyen összeállításban tudunk pályára lépni vasárnap…”
Bármilyenben – nem lehet gond az elődöntőbe jutás, amelyben a siófokiak ellenfele a Viborg lesz.

FTC–KRIM LJUBLJANA

Ez az egyetlen olyan párosítás  női BL-ben, amely eldönt még nem végleges csoporthelyet, egyszersmind negyeddöntős ellenfelet is. Két variáció létezik: Fradi-győzelem esetén a budapesti együttes 3. lesz a 2. középdöntő csoportban, és az 1. csoport másodikjával, a Rosztov-Donnal mérkőzik meg a final fourba jutásért. Ha döntetlen, netán szlovén siker születik, akkor az FTC-Rail Cargo Hungaria csupán negyedik, és akkor a másik csoport győztesével, a Metz Handballal kell megmérkőznie a következő körben. Nehéz a „választás” – már ha ez esetben választásról lehet beszélni. Mindkét potenciális ellenfél hemzseg a világklasszisoktól, olimpiai, világ- és kontinensbajnokoktól. Elvileg persze az előbb végző az erősebb, de ki tudja, a tavaszi Oroszországba vagy a Mosel völgyébe kellemesebb utazni április közepén… Persze, a Fradi egyik helyszínre sem turistáskodni utazna, hanem megküzdeni azért, ami még fennállása során még sosem sikerült: a BL final fourba jutásáért. (Igaz, második már volt a BL-ben 2002-ben, de akkor még nem volt négyes döntő.)
„Nehéz mérkőzésre számítok, mindenki tudja, hogy hazai pályán kötelező a győzelem, szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat azzal, hogy itthon tartjuk a két pontot – mondta a Krim-meccsel kapcsolatban a klubhonlapnak Bíró Blanka, az FTC kapusa, aki a szlovéniai első mérkőzésen zseniálisan védett. – A fej lesz a döntő, mert ha nem koncentrálunk maximálisan, akkor a meglehetősen szokatlan stílust képviselő Ljubljana épp annyira megnehezíti majd a dolgunkat, mint az első meccsen.”

Sport1 14:10 FTC-Rail Cargo Hungaria–HC Krim Ljubljana BL-középdöntő csoportmérkőzés (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea); 16:45 Siófok KC–Storhamar Handball Elite női EHF-kupa negyeddöntő, visszavágó (kommentátor:  Bartha Zoltán, szakkommentátor: Siti Bea, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila)