Cseréljék el LeBron Jamest! • SportTV

Cseréljék el LeBron Jamest!

2019. 03. 10. 15:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Jeff Van Gundy, egykori NBA-edző, jelenlegi televíziós szakértő meglepő javaslattal állt elő: szerinte az újjáépítés előtt álló Los Angeles Lakersnek túl kell adnia LeBron Jamesen.

Sorozatban elszenvedett öt vereséggel, 30-36-os mérleggel, 16 meccsel az alapszakasz zárása előtt 7 győzelemmel lemaradva a még bejutást érő nyolcadik helyen álló San Antonio Spurstől talán megkockáztathatjuk, hogy a Los Angeles Lakers idénye fiaskó. Ha az eredménysor nem lenne elég, tegyük hozzá, hogy Brandon Ingram és Lonzo Ball idénye véget ért, LeBron James játékidejét pedig korlátok közé akarják szorítani, Luke Walton vezetőedzőt meg úgy fenékbe billentik az idény végén, hogy rossz lesz nézni.

És ez alighanem még csak a kezdete egy hollywoodi színdarabnak… Merthogy a Lakers átalakítására minden bizonnyal majd sorjáznak az ötletek, de az egyik elsőnél aligha lesz vadabb. Jeff Van Gundy, az ESPN elemzője, aki korábban a Houston Rocketsnél és a New York Knicksnél is dolgozott vezetőedzőként, azzal állt elő, hogy a Los Angeles cserélje el LeBron Jamest. Van Gundy azt mondja, Jamest küldje a csapat a városi rivális Clippershez, így lesz helye bőven a fizetési sapka alatt, aminek köszönhetően ráhajthat Kevin Durantra, Anthony Davisre és/vagy Kawhi Leonardra.

Elemzőtársa, Mark Jackson szerint elhamarkodott lépés lenne James elküldése, ami ráadásul rossz üzenet is lenne a szabadpiacon lévő játékosok számára. Hiszen James tavaly négyéves szerződéssel „kínálta meg” a Lakers, köré akarta építeni az új nagycsapatát, ilyenkor azért nem illik egy szezon után megválni az első számú sztártól. Ha ez megtörténne, minden új érkező legalább kétszer meggondolná, hogy belecsapjon Magic Johnson tenyerébe. Jackson szavaival kapcsolatban mindenképpen megjegyeznénk, hogy ő az egyik legesélyesebb jelölt Walton helyére…