Danyival és Maloviccsal jövünk a Harmadik Félidőben

2019. 03. 10. 18:19    
Olvasási idő: 2 perc

Djurdjina Malovics élőben, Danyi Gábor pedig telefonon jelentkezik be a Harmadik Félidő című műsorunkba, amelyben ezúttal két Bajnokok Ligája-negyeddöntős, valamint egy EHF-kupa-elődöntős magyar csapatot ünneplünk.

Hibátlan magyar hétvégét zárunk le a Harmadik Félidőben, hiszen soros kupameccsét a Győri Audi ETO KC, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Siófok is győzelemmel zárta le. Előbbi kettőről már tudtuk, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében folytathatja menetelését, utóbbival kapcsolatban pedig most lett világos, hogy az EHF-kupa elődöntőjében lesz érdekelt.

Meg is ünnepeljük a fennállása legnagyobb sikerét elérő Balaton-parti együttest, hiszen kollégáink helyszíni interjúkkal jelentkeznek be az élő adásfolyamba. Az SKC ezúttal is simán (ráadásul legeredményesebb játékosa, Andrea Kobetic nélkül!) megverte a Storhamart, így jöhet a Viborg elleni elődöntő. Ha pedig azt is sikerrel veszi a társaság, egy újabb dán csapat ellen a finálé – magyar csapat legutóbb 2016-ban jutott el ilyen messzire az EHF-kupában, akkor a Dunaújváros meg is nyerte a sorozatot!

A Győrnek viszont már ismerős a döntő légköre, a legutóbbi három BL-sorozatban az ETO játszotta az utolsó meccset, az utóbbi kettőt meg is nyerte. Most még „csak” közel van hozzá a gárda, de ha úgy játszik, mint tette azt a norvég bajnok Kristiansand ellen a második félidőben, könnyen összejöhet az újabb nagydöntő. Az északi túra második 30 percében a védekezés és a támadás is elsőrangú volt, Danyi Gábor, a zöld-fehérek vezetőedzője pedig egy telefonos interjúban jól el is mondja, mi kell ahhoz, hogy ez a jövőben még hosszabb ideig így legyen.

Stine Bredal Oftedal, a Győri Audi ETO KC irányítója a Vipers Kristiansand otthonában megmutatta, ki az úr(nő) a norvég kézilabdában!

Posted by Sport TV on Saturday, March 9, 2019

Az FTC a Ljubljana ellen hozta a kötelező győzelmet, olyan örömtelien jó teljesítményekkel, mint amilyen Klujber Katriné, Háfra Noémié vagy Bíró Blankáé volt. A Fradi nem ment bele a CSM Bucuresti által generált „számháborúba” (a románok az utolsó két fordulóban esélyesként összesen egy pontot szereztek, hogy legyen esélyük a több szempontból kellemetlen rosztovi kirándulás helyett a néhány aspektusból (utazás, körülmények) jobbnak ígérkező metzi túrát választani. Ha kikap, a Fradi lép erre az útra, a zöld-fehérek azonban számolgatás helyett nyertek, így a Rosztov ellen küzdhetnek meg történetük első Final Four-szerepléséért. Djurdjina Malovics, a Ferencváros jelenleg sérült montenegrói játékosa a HF stúdiójában megosztja velünk, az „öltöző” miképp vélekedik a veretlenül megvívott középdöntős sorozatról, valamint a Rosztov elleni esélyekről.

A Sport1-en 18:45-től élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című kézilabda-magazinunkkal.