Megvan az év "zsákolása" az NBA-ben? • SportTV

Megvan az év „zsákolása” az NBA-ben?

2019. 03. 11. 11:32    
Olvasási idő: < 1 perc

A Miami Heat ugrógépe, Derrick Jones Jr. akkorát ugrott egy "zsákoláshoz", hogy majdnem a plafon adta a másikat. És ugyan csak áthajította a labdát a gyűrűn, kevés látványosabb kosarat láttunk eddig életünkben. Minden kosárlabda-, kézilabda- és röplabda-rajongó megnyalhatja mind a tíz ujját, mert ez a mozdulat mindháromban megállja a helyét.

Nem először jutott a fejbúbja a gyűrű fölé. (Fotó: Mark Brown/Getty Images)

A Miami Heat a Toronto Raptorst fogadta az NBA vasárnap játéknapján, és a Raptors tükörsimán, esélyeshez méltóan megverte 125-104-re a floridaiakat.

De kivételesen azt mondjuk, hogy talán senki sem az eredmény miatt emlékszik majd erre a meccsre (hiszen a Raptors maradt keleti második, és a Heat sem csúszott le a rájátszást jelentő 8. helyről), hanem azért, mert Derrick Jones Jr. a Heatből bemutatta a szezon eddigi talán leglátványosabb megmozdulását. Mutatjuk, lehet leejteni az állunkat:

Nem az a nagy szám, hogy Jones (majdnem) zsákol, hanem a kivitelezés az alábbi szempontok szerint:

  • az emelkedés: Hát hol van a feje és meddig nyúl fel?
  • a koordináció: Mindenki látja, hogy mögé ment a labda, de menti a helyzetet, ugye?
  • az improvizáció: Nem fogom elérni a gyűrűt, de elég magasan vagyok, áthajítom rajta a labdát
  • a kétlábas: ezzel szerintünk röplabdában is nyerőt ütött volna, főleg, hogy 4 méter körül lehet a tenyere.
  • a signateure move: Nézd az alábbi képet! Szerintem ezt örökre elmenthetjük a neve mellé. A Blecher Report twitterén szereplő fotóhoz nem véletlenül írták azt, hogy ez az év legjobb fotója talán?

Egy picit emlékeztet a megoldás Dwight Howard legendás Superman „zsákolására”, amit a 2008-as zsákolóversenyen mutatott be.  És mivel arra is emlékszünk 11 év távlatából is, talán Jones megmozdulását sem felejtjük egyhamar.