Ha gólok és nézők, akkor ETO • SportTV

Ha gólok és nézők, akkor ETO

2019. 03. 13. 15:52    
Olvasási idő: 2 perc

A Győr volt a legnépszerűbb és a leggólerősebb csapat a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

1             csapat volt, amely az eddigi öt Final Four mindegyikén ott volt, de ez a sorozat az idén megszakad, hiszen a Vardar Szkopje el sem indult a sorozatban. Ha a Győri Audi ETO KC és a Buducsnoszt bejut a Final Fourba, az ottani szereplések terén beéri a macedón együttest.

1             nemzet tud két csapatot is delegálni a legjobb nyolc közé: a Győrnek és az FTC-Rail Cargo Hungariának köszönhetően a magyar.

2             párosítás is ugyanaz a negyeddöntőben, mint tavaly: a Metz és a CSM Bucuresti, illetve a Fradi és a Rosztov-Don újra találkozik. Legutóbb a román és az orosz együttes ünnepelhetett.

3             egykori Bajnokok Ligája-győztes áll még a 2018–2019-es kiírásban: a Győr, a CSM Bucuresti és a Buducsnoszt. Ők hárman 2012 óta egymás között osztják el a címet.

6             olyan meccs volt a középdöntőben, amelyen legalább 10 gólos különbség volt a felek között. Az előző idényben 10 ilyen találkozó bolt.

4             olyan középdöntős mérkőzés volt, amelyet legalább 5000 néző látott a helyszínen. A Győr mind a négy meccsen érintett volt, háromszor otthon, egyszer idegenben.

Hansen szétlőtte Lundét

Ki ellen érje el BL-es karriercsúcsát Anne Mette Hansen, a Győri Audi ETO KC átlövője, ha nem a világ egyik legjobb kapusa, Katrine Lunde ellen?! Pók nem maradt életben a győri csarnokban…

Posted by Sport TV on Sunday, February 10, 2019

16           gólos volt a legnagyobb különbségű győzelem a főtáblán, a Győr ennyivel verte meg a Ljubljanát (39–23) és a Thüringer HC-t (38–22).

21           mérkőzés óta veretlen a Győr a BL-ben, ami eggyel kevesebb, mint a jelenleg érvényben lévő klubcsúcs.

76           góllal Ana Gros (Brest) vezeti a mesterlövészek versenyét, de ő, akárcsak a tőle öttel lemaradva második Iveta Luzumová (Thüringer HC) már kiszállt a BL-ből. A még versenyben lévő játékosok közül 67 góllal a harmadik helyezett Jovanka Radicsevics (CSM Bucuresti) a legjobb, megelőzve az egyformán 66 gólos Háfra Noémit (FTC) és Linn Jörum Sullandot (Vipers).

Noémii Háfra beállította a karriercsúcsát a Bajnokok Ligájában. Az FTC Kézilabda átlövője a mostani nyolc góljával már negyedik a BL idei góllövőlistáján.

Posted by Sport TV on Sunday, March 10, 2019

241         gólt kapott a középdöntős csapatoktól a Rosztov, ezzel övé a legjobb védelem, eggyel megelőzve a Győrt.

333         gólt lőtt a középdöntős riválisoknak a Győr, ezzel messze az övé a legjobb támadósor, megelőzve a Metzet (299) és a Ferencvárost (298).

Nycke Groot elővette a zsenijét – hangzott el a közvetítésben. Nézzük, hogy lőtt a Győri Audi ETO KC zsenije nyolc gólt a CSM Bucurestinek!

Posted by Sport TV on Saturday, February 23, 2019

5420      néző látta átlagban a Győr hazai meccseit a középdöntőben, ez csaknem 200-zal több, mint egy évvel korábban.

5475      néző látta a Győr–Ferencváros mérkőzést, ez hozta a középdöntős nézőcsúcsot.