Újabb Dárdaiból lett Hertha-kabala • SportTV

Újabb Dárdaiból lett Hertha-kabala

2019. 03. 14. 10:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Dárdai Bence lehet a Hertha BSC új kabalája, legalábbis ha abból indulunk ki, hogy az idén először a Mainz ellen volt labdaszedő az Olimpiai Stadionban, a csapat pedig megszerezte az első győzelmét hazai pályán ebben az esztendőben.

A Bild megtalálta a Hertha BSC új kabaláját, akinek ráadásul elég sok köze van a Dárdai családhoz is! A csapat 2018 decembere óta először nyert hazai pályán bajnokit (a Mainz ellen 2–1-re), a lap szerint azért, mert a kispad előtt egy új srác volt a labdaszedő. Dárdai Bencének hívják, 13 éves, és nem mellesleg a vezetőedző, Dárdai Pál legkisebb fia.

„Igen, így van, Bence volt a kispadunk előtt a labdaszedő. Tényleg szerencsét hozott nekünk. Talán minden hazai mérkőzésünkön be kellene vetni” – mondta Dárdai Pál.

Ez azonban nem lesz egyszerű, mert a Hertha hazai fellépésein általában más, kisebb egyesületektől, illetve a klubbal együttműködő városokból érkeznek a labdaszedők, sohasem a berlini egyletből. Ez csak akkor változik, ha hirtelen kidől egy kissrác vagy úgy ítélik meg, a partner túl kevés gyereket küldött. A Mainz ellen hasonló volt a helyzet… „Szükség volt emberekre, a fiam ezért kapta meg a munkát. Megnézzük, a Dortmund ellen is ő áll-e majd előttem” – mondta mosolyogva Dárdai Pál.

Bence idejébe beleférne, derítette ki a Bild. A legifjabb Dárdai csak vasárnap 9-től játszik meccset a BFC Preussen ellen a Hertha U14-es csapatával, miközben a „nagyok” (a Sport1 élő közvetítése mellett) szombaton 18:30-tól fogadják az egyik bajnokaspiránst.