Végleg vége a Legion of Boomnak • SportTV

Végleg vége a Legion of Boomnak

2019. 03. 14. 15:30    
Olvasási idő: < 1 perc
NFL

A Seahawks védője, Earl Thomas négy évre szóló, 55 milliós szerződés írt alá a Baltimore Ravens csapatával. Ezzel az utolsó olyan játékos is eligazolt Seattle-ből, aki tagja volt a rettegett Legion of Boomnak.

A 2010—es évek elején minden idők egyik, de talán az is kijelenthető, hogy az NFL valaha volt legjobb secondaryje született meg. Earl Thomas 2010-ben, a strong safety Kam Chancellor ugyanekkor az ötödik körben, Richard Sherman egy évvel később, szintén az ötödik körben, Brandon Browner pedig szabadon igazolható játékosként csatlakozott a Seahawkshoz. Pár évvel később, 2013-ban a Seahawks tönkreverte a Denvert a Super Bowlban, majd egy évvel később épphogy elmaradt a duplázás a New England ellen.

A széthullás első jelei akkor következtek be, amikor Sherman 2017-ben Achilles-szakadást szenvedett, Chancellor pedig (ugyanazon a napon) olyan súlyos nyaksérülést szenvedett, hogy az egész karrierjét fel kellett adnia. Shermant a szezon végén elengedte a Seahawks, a védő pedig a 49ershez csatlakozott. Náluk Earl Thomas tavaly a negyedik héten szenvedett bokasérülést, ám egészen kedd estig kérdéses volt hol folytatja. Ma már tudjuk, nem Seattle-ben. Az alapcsapat negyedik alappilléréről még nem esett szó. Brandon Browner ugyanis nem a sérülésekkel, inkább a karhatalommal küzdött, és vesztett. 2017-ben drogbirtoklás miatt tartoztatták le, de ezt még megúszta. 2018-ban azonban rátört volt barátnőjére, a rendőrség pedig gyilkossági kísérlettel vádolta meg. A tárgyalás végén Browner 8 év börtönbüntetést kapott, jelenleg is börtönben van.

A Legion of Boom története tehát véget ért, a Seahawks-nál viszont Bradley McDougald, Shaquill Griffin és Tre Flowers alkot ismét erős secondary egységet. Ők talán nem lesznek olyan rettegettek, mint elődeik voltak, de jópár évig szórakoztató játékot hozhatnak Seattle-be.