Szolnok: harc a nyolcas döntőért Athénban • SportTV

Szolnok: harc a nyolcas döntőért Athénban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 16. 08:45    
Olvasási idő: 2 perc

Már csak öt játéknap van hátra a vízilabda BL csoportküzdelmeiből. A B-csoportból az utcahosszal vezető Dubrovnik már nyilvánvaló csoportelső, de a második Sport Management Veronának is 4 pontos előnye van a követő Olympiakosz, Szolnok kettőssel (15-15 pont) szemben. Praktikusan tehát a 2017-es győztes és a címvédő ki-ki mérkőzést vív a nyolcas döntőbe jutásért Pireuszban. (A sajátos lebonyolítási rend alapján a csoportutolsó WASPO Hannover nyolcas döntős – rendezőként…)

Teleki András, a Szolnok ifjú pólósa az Olympiakosz ellen érte el élete első BL-gólját decemberben (Fotó: szolnok-vizilabda.hu)

December 19-én a Szolnok az utolsó pillanatokban engedte kicsúszni a kezéből a már megnyertnek tűnő rangadót a görög klassziscsapat ellen, 9–9-re végződött a rangadó. (Két másodperccel a záró dudaszó előtt egyenlített Gunasz.) Most 9 játéknap után ugyan azonos pontszámmal áll a két együttes, de az Olympiakosz gólkülönbsége tízzel jobb, így a szolnokiaknak csak a győzelem, vagy a 9-nél nagyobb gólszámú döntetlen (pontazonosságnál az egymás elleni eredmény számít) jelent megfelelő eredményt.
A nagy rangadó előtt a szolnokiak két kulcsjátékosa is elmondta várakozásait a klubhonlapnak, a szolnok-vizilabda.hu-nak.
Nagy Viktor: „Mindig győzni megyünk és úgy érzem, hogy abszolút van esélyünk is. Nyilván sok mindenen átmentünk, sok jót is megéltünk, meg rosszat is. De úgy kell kiutaznunk, hogy abszolút van esélyünk, és csak rajtunk múlik, hogy mi lesz a végeredmény. Nagyon sokszor játszottam Pireuszban, és tudom, hogy nem mindig így van, de hiszek magunkban. És egy jó játékban. Nyilván egy nagyon szuper játékkal lehet ott csak győzni és nagyon bízom abban, hogy ki tudjuk magunkból hozni ezt a nagyon szuper játékot.”
Dragan Alekszics: „Biztos, hogy egy nagyon nagy meccset várunk, ez nagyon fontos meccs nekünk, nekik is. Remélem, hogy jól fogunk játszani és mindenki egészséges lesz. Ott Pireuszban mindig nagyon nehéz játszani, az Olympiakosz nagyon jó hazai pályán. Két évvel ezelőtt sikerült ott nyerni, amikor nagyon fontos volt. És remélem, hogy szombaton is tudunk játszani egy jó meccset.”
A szerb klasszis egy nem egészen két évvel ezelőtti mérkőzésre utalt, amelyen a Dózsa 2017. április 5-én 6–4-re le tudta győzni a görögöket a Papasztrateio-uszodában. Ott, ahol a Mladost 5, a Split 6, a Spandau pedig 7 gólos vereséget szenvedett ebben az idényben, csak a Jug Dubrovnik hozott el onnan egyetlen pontot egy 10–10-es remivel – amely történetesen a horvát együttes egyetlen pontvesztése is volt az eddigi 9 találkozójából!

VÍZILABDA BL, csoportmérkőzés. Sport1 15:00 Olympiakosz FCP–Szolnoki Dózsa Közgép (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Horváth Viktor)