A Hertha így üzent a szülinapos Dárdai Pálnak • SportTV

A Hertha így üzent a szülinapos Dárdai Pálnak

2019. 03. 16. 15:02    
Olvasási idő: 2 perc

A Hertha BSC a honlapján hosszú anyagban kíván boldog 43. születésnapot Dárdai Pálnak, nem elfeledkezve arról, hogy este a magyar vezetőedző lepheti meg magát a legnagyobb ajándékkal: a Borussia Dortmund legyőzésével.

Dárdai Pál a 43. születésnapját a berlini Olimpiai Stadionban ünnepli, hiszen csapata, a Hertha BSC a Borussia Dortmundot fogadja. A hangulat biztosan ünnepi lesz, mielőtt azonban ezt átélhetné mindenki 18:15-től a Sport1 segítségével, nézzük meg, hogy a klub honlapja miként köszönti a legendát. Jöjjön a teljes szöveg!

„Dárdai Pál és a Hertha BSC: ez több egy sportoló és egy futballklub közötti normális kapcsolatnál. A közelmúltban talán senki sem áll és senki sem áll annyira közel a Hertha BSC-hez, mint a magyar. Dárdai február ötödikén ünnepelte négyéves jubileumát az „Öreg Hölgy” kispadján – és amivel a freiburgi Christian Streich mögött a második leghosszabb ideje szolgáló edző a Bundesligában.

Ízig-vérig herthás

A születésnaposnak már játékosként is szinte csak a kék és fehér színek léteztek. Dárdai 1996 óta futott ki a zászlóval a felkasán, több mint két évtized ugyanabban a klubban – abszolút kivétel a mai profi labdarúgásban. Az ezredfordulón még a Bayern München ajánlata sem tudta elgyengíteni – éppen ellenkezőleg: akkoriban hosszabbított újabb négy évvel az „Öreg Hölggyel”. „Ingyen távozhattam volna, akadt pár ajánlatom is, de ott akartam lenni, amikor valami felépül a Herthánál” – pillantott vissza az egykori középpályás.

Az egykori magyar válogatott labdarúgó 2010 végéig az egyik legkiegyensúlyozottabb Hertha-játékos volt, legyen szó a másodosztályról vagy az élvonalról, a Bajnokok Ligájáról, az UEFA-kupáról, a Német Kupáról, a párharcokban erős takarító mindig ott volt, ahol szükség volt rá. 286 meccsel ő lett a fővárosi klub csúcstartója. A védekező középpályás posztján nyújtott megalkuvást nem tűrő játéka miatt az egyik közönségkedvenc lett.

Betonbiztos helye van a történelemkönyvekben

Miután előbb a Hertha utánpótlásának, majd a magyar válogatottnak szüksége volt rá, az ízig-vérig herthás 2015-ben vette át a proficsapatot. Védencei a Bundesligában ugyanazokat az értékeket képviselve lépnek pályára, amelyek őt játékosként jellemezték. Sikerrel: a kiesőjelöltből stabil Bundesliga-csapatot formált, amely az európai kupában is értékes taopasztalatokkal gazdagodott. Dárdai Pál összesen 142 mérkőzésen állt az oldalvonal mellett a Bundesligában. Nála többször csak Helmut „Fiffi” Kronsbein (212) és Jürgen Röber (157) irányította többször a berlinieket.

Csakhogy a vezetőedző nem csupán a születésnapját ünnepelheti meg, a magyar pontosan 1500 napja van hivatalban vezetőedzőként. A nap különleges csúcspontjaként védenceivel telt ház előtt fogadhatja este a Borussia Dortmundot. A lehetőség tehát adva van, hogy csodás ajándékkal lepje meg magát

A Hertha BSC őszinte szívvel gratulál Dárdai Pál születésnapjához, és a jövőre nézve is minden jót, sok szerencsét és sok sikert kíván neki.”

És egy kis videó a klub Twitter-oldaláról:

A Sport1-en 18:15-től élőben közvetítjük a Hertha BSC-Borussia Dortmund rangadót.