Folytatódik a moszkvai háziütközet • SportTV

Folytatódik a moszkvai háziütközet

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 19. 01:35    
Olvasási idő: < 1 perc
KHL

A főcsoportrájátszásba 1. kiemeltként érkező CSZKA és az 5. Dinamo az első három ütközet után az exkatonacsapat 2–1-es vezetésével folytatódik, a Dinamo csarnokában.

Kirill Kaprizov és Ivan Bocsarov párharcát ezúttal a Dinamo kapuvédője nyerte meg (Fotó: Getty Images)

Az első találkozó a CSZKA Arenában több mint tízezer néző előtt 4–1-es hazai sikerrel zárult. Kirill Kaprizov és Mihail Grigorenko góljával már az első harmadban kétgólos előnyt szerzett a CSZKA. A vendégcsapat hamar szépített Mihail Csajkovszkij révén, de még a harmad közepe előtt Linden Vey visszaállította a kétgólos különbséget. Majd Nyikira Nyesztyerov a harmadik játékrész elején beállította a végeredményt.
A második meccs hősei a kapusok voltak. Szorokin és a dinamós Bocsarov 21-21 lövést hárított /0 perc 34 másodperc alatt, aztán a hosszabbítás elején Brjukvin betalált és a vendégcsapat elragadott egy meccset a favorit otthonából.
A VTN Arenában, a Dinamo otthonában már az 5. percben vezetést szerzett a CSZKA  Anton Szlepisev góljával. Egészen a második harmad derekáig nem változott az eredmény, akkor Konsztantyin Okulov nem egészem négy perc alatt egy duplával eldöntötte a mérkőzés sorsát, a záró dudaszó előtt egy(!) másodperccel Makszim Salunov ütötte be a negyediket.
Innen folytatják tehát. Ha a „sorminta” folytatódik, a hazai Dinamo kiegyenlít, a reális erőviszonyokat tekintve viszont a CSZKA megszerezheti harmadik sikerét, hogy aztán hazai pályán fejezze be az elődöntőt. Egy mérkőzéssel közelebb jutva a nagy álomhoz, a Gagarin-kupa megszerzéséhez. Kétszer már eljutott a fináléig az együttes, de mindkettőt elveszítette. Pedig fényes trófeagyűjteményéből csak ez az egyetlen serleg hiányzik…
(A nyugati főcsoport elődöntőjének másik párosításában az SZKA Szentpétervár 2–1-re vezet a Lokomotiv Jaroszlavl ellen, a negyedik találkozót ugyancsak kedden, Jaroszlavlban játsszák.)

KHL, rájátszás. Sport2 17:00   HK Dinamo Moszkva–CSZKA Moszkva főcsoport-elődöntő (kommentátor: Engyel István)