Kapitányok egymás közt az Europályában • SportTV

Kapitányok egymás közt az Europályában

2019. 03. 22. 15:51    
Olvasási idő: < 1 perc

A szlovák–magyar Eb-selejtező adja meg a pénteki Europálya vezérfonalát, Petur András műsorvezető mellett László Csaba és Várhidi Péter elemez a stúdióban.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az Europálya legújabb részében két egykori szövetségi kapitány értékelheti egy harmadik, de hivatalban lévő szövetségi kapitány munkáját. A Sport1 két állandó szakértője, Várhidi Péter, a magyar, illetve László Csaba, a litván nemzeti tizenegy egykori szövetségi kapitánya lesz ugyanis Petur András vendége, és ők hárman elemzik majd Marco Rossi együttesének csütörtök esti, szlovákiai teljesítményét. A csapat összteljesítményén túl két játékos, Szalai Ádám és Lovrencsics Gergő produkcióját külön is ízekre szedjük, és próbáljuk ezt már „horvát szemüvegen” keresztül is vizsgálni.

Természetesen nem ragadunk le csak a szlovák–magyarnál, hiszen ezekben a napokban az összes európai válogatottat pályára szólítják. Mi ezúttal a magukat már megmutató együttesekhez „látogatunk el”. Naná, hogy Horvátország előkerül, hiszen vasárnap ellene vívja majd második Eb-selejtezőjét a magyar csapat, de a Trinidad és Tobago ellen pályára lépő másik csoportriválisunk, Wales sem maradhat ki. De aki a világranglista-vezető belga vagy a Nemzetek Ligájában Final Fourba jutott holland válogatottal kapcsolatos észrevételekre kíváncsi, szintén a képernyő előtt a helye.

Az adás végén pedig jönnek azok a „hadmozdulatok”, amelyek az egyetemes európai labdarúgást befolyásolják. A minap bevezettek néhány szabályváltoztatást, mint például, hogy az edzők is kaphatnak lapokat; hogy a cseréknek a legrövidebb úton kell elhagyniuk a pályát; vagy hogy támadó játékosok nem állhatnak be a sorfalba. Hogy ezek milyen hatással lehetnek erre a csodás játékra, a triumvirátusunk majd szépen elmeséli.

A Sport1-en 16:15-től élőben jelentkezünk az Europálya című labdarúgó-magazinnal.