A bajnok helyett két ősi rivális nyitja a 100. NFL-szezont • SportTV

A bajnok helyett két ősi rivális nyitja a 100. NFL-szezont

2019. 03. 26. 15:28    
Olvasási idő: < 1 perc

Chicago Bears–Green Bay Packers mérkőzéssel kezdődik meg az NFL centenáriumi idénye.

Zászlófelvonás ide, kialakuló hagyományok oda, az NFL századik idénye nem a bajnok New England Patriots hazai mérkőzésével indul, hanem a liga egyik klasszikus párharcával. Szeptember 5-én (magyar idő szerint már 6-án, 2:20-tól) ugyanis a Chicago Bears–Green Bay Packers párharc 199. kiadásával indul a 2019-es alapszakasz, vele együtt természetesen a Sport TV közvetítés-maratonja. A New England „kárpótlásul” Sunday Night Game-mel nyitja meg címvédési hadjáratát, vélhetően az újjáalakuló és bivalyerősnek tűnő Cleveland Browns ellen.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az amerikai foci századik idényét mi nyithatjuk meg az NFL-ben – mondta George H. McCaskey, a Bears elnöke. – Alapító franchise-ként nem is gondolhattunk volna jobb kezdésre a centenáriumi idényben, mint hogy főműsoridőben láthassuk vendégül ősi riválisunkat a Soldier Fielden.”

Az előző évadban a Green Bay Packers látta vendégül a Bearst a rajton, hogy a saját századik idényét elkezdhesse (a Packerst hamarabb alapították meg, mint az NFL-t). A két gárda rivalizálásában hat döntetlen mellett a Green Bay 97–95-re vezet.

A Sport TV élőben követi nyomon az NFL 2019-es idényét.