Megmarad a Flensburg száz százaléka? • SportTV

Megmarad a Flensburg száz százaléka?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 28. 15:39    
Olvasási idő: < 1 perc

Tíz, egyes csapatok számára 11 fordulóval a német kézilabda Bundesliga zárása előtt a címvédő Flensburg egyelőre százszázalékos teljesítménnyel, azaz minden eddigi mérkőzését megnyerve vezet fölényesen vetélytársai előtt. A Hessen Kassel-iek most északra, Magdeburgba látogatnak, egy veszélyes ellenfél otthonába.

Anders Zachariassen, a Flensburg világbajnok dán játékosa már öt éve szórja a gólokat a hesseni klassziscsapat játékosaként, többek közt a Magdeburgnak is... (Fotó: Getty Images)

A hazaiak kulcsemberének, a góllövőlistát vezető Matthias Mutschének és társainak roppant nehéz a feladata, a hibátlan listavezetővel kell megmérkőzniük. Egy esztendeje ugyanekkor a Magdeburg legyőzte otthon a Flensburgot, így nagy érdeklődés övezi a találkozót. Számunkra is érdekes a mérkőzés, hiszen ha a Veszprém megőrzi a Lisszabonban szerzett előnyét (miért ne tenné?), nagy valószínűséggel a Flensburggal játszik majd a BL kölni final fourjába jutásért.

A listavezető és vendéglátója közt 8 pont a  különbség úgy, hogy a Handewitt egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Első idénybeli találkozójukat  november elsején a Flens-Arenában csupán egy góllal, 26:25-re tudta megnyerni az FH.
A hesseniek edzője számára fontos volt, hogy játékosai az ötórás autóbuszút alatt ne engedjenek le, ne veszítsék el „élességüket”, motivációjukat. „Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, ahol állunk most. Nem szabad, hogy nagyobb jelentőséget tulajdonítsunk a meccsnek, mint amekkora valójában van neki.” Ezzel együtt Maik Machulla pontosan tudja, igazi katlan a GETEC Arena, hiszen két évtizede maga is a Magdeburgban játszott.  A közönség hatalmas hangerővel biztat, tombolása nem hagyja hidegen még a legjobb játékvezetőket sem. „Hűvösnek kell maradnunk” – mondja az SG mestere, aki újabb idegenbeli bravúrban bízik. „Hannoverben és Bresztben a csapatom remek munkát végzett, azt kellene folytatnunk most.”
Mi csak csendben tegyük hozzá: inkább most, és ne május elején, Veszprémben… 

FÉRFI KÉZILABDA BUNDESLIGA, 26. forduló. Sport1 18:45 SC Magdeburg–SG Flensburg-Handewitt  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)