Szalaiék Európáért hajtanak • SportTV

Szalaiék Európáért hajtanak

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 29. 09:40    
Olvasási idő: < 1 perc

Szalai Ádám és Andrej Kramaric már igazi jó barátokként készülődhetnek együtt, öt nappal a budapesti magyar-horvát után. Közös céljuk: legyőzni a még El-t érő helyen álló Leverkusent, egyben egypontnyi közelségbe kerülni hozzá.

Hasonló mozdulatot pénteken este is szívesen elnéznénk. Szalai Ádám 14 hónapja. tavaly januárban betalál a Leverkusen kapujába. Kár, hogy az akkor 0–4 után tényleg csak a szépségtapasz volt a hazaiak számára… (Fotó: Getty Images)

Persze, elsősorban Julian Nagelsmanntól függ, mindketten a pályán, játékkal tehetnek-e ezért. Amúgy mindketten gólt is rúgtak a hatnapos Eb-selejtező etap során: a horvát az azeriek, Ádám éppen a horvátok kapujába talált be. Ezzel együtt az előzetes írások szerint Kramaric a pályán, Szalai a kispadon kezdi a péntek esti találkozót. A válogatott szünet után egyébként mindig kérdés, a visszaérkezőkből ki kap bizalmat a mesterektől. Nos, a már említett hoffenheimieken kívül a bosnyák Bicakcic, a cseh Kaderábek, az osztrák Grillitsch (a lengyelek ellen játszott, az izraeliek ellen nem) kezd a hazaiaknál. A túloldalon a finn Hradecky, a német Tah, Havertz és Brandt (mindhárman tartalékok voltak a hollandok ellen) kezdő, a válogatott meccsáradatban érdekelt horvát Jedvaj, valamint az osztrák Dragovic, Baumgartlinger duó a kispadon foglal helyet.
A két csapat közel azonos formában van, a Hoffenheim mérlege  február eleje óta 2 győzelem,  3 döntetlen, 1 vereség, a Bayeré ugyanezen időszak alatt  4–2–2 (az Európa-liga miatt játszott többet).
Amúgy „történelmi adóssága” jócskán van a Hoffenheimnek. Nemcsak az összmérlege csapnivaló a gyógyszergyáriakkal szemben, hanem ezen belül a hazai is. 10 eddigi sinsheimi mérkőzésükön csupán egyetlenegy kék-fehér győzelem született…
Mi persze kitartóan várunk a félszázadik Szalai-gólra a Bundesligában. Hátha a péntek este meghozza Sinsheimben, a PreZero Arenában.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (HOFF–LEV)


ÖSSZESEN: 21 mérkőzés, 4 Hoffenheim-győzelem, 3 döntetlen, 14 Leverkusen-győzelem/ 24–44-es gólkülönbség
SINSHEIMBEN: 10–1–2–7/ 8–20
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Leverkusenben 4–1 (az ősszel), Sinsheimben 1–4 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Sejad Salihovic 3, ill. Stefan Kiessling 10 gól

BUNDESLIGA, 27. FORDULÓ. Sport1 20:15 TSG Hoffenheim 1899–Bayer 04 Leverkusen (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)