Veszprém: egy kis lépésre a negyeddöntő • SportTV

Veszprém: egy kis lépésre a negyeddöntő

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 30. 07:56    
Olvasási idő: 3 perc

Az általunk közvetített férfi kézilabdakupák kezdenek a hajrájuk felé közeledni. Az EHF-kupa csoportkörében az utolsó fordulót játsszák, a BL-ben a nyolcaddöntő visszavágójára kerül sor. Mi szombaton négy mérkőzést adunk a Sport1-en, a középpontban természetesen a Veszprém–Sporting BL-összecsapással.

(Fotó: handballveszprem.hu)

HOLSTEBRO–CUENCA

Az EHF-kupa C-csoportjában az FC Porto már két fordulóval ezelőtt csaknem, az előző játéknapon már bizonyosan megszerezte a csoportelsőséget. Mögötte a hármas verseny az utolsó körben dől el. A legkedvezőbb helyzetben a dán Holstebro van, amely csak 4 pontos, de a vele pontazonossággal álló román Dobrogea Constantát oda-vissza legyőzte, így előnyben van vele szemben. Ha az utolsó meccsén hazai környezetben megveri a spanyol Cuencát, akár csak egy góllal is, megszerzi  a második helyet. Csakhogy az nem jelent automatikus negyeddöntőt, mert a THW Kiel már megnyerte a D-csoportot és a final four rendezőjeként nem kell játszania a bejutásért. Ezért a csoportmásodikak eredményeit egy négycsapatos táblázatba rendezik és a leggyengébb kiesik. A Holstebrónak tehát nyernie kell, legalább két góllal, aztán kiszurkolnia, hogy a D jelű négyesben a már kiesett spanyol Granollers megverje az ugyancsak dán GOG Gudmét.
A vendég Cuenca már bizonyosan utolsóként zár a C-csoportban. A két csapat spanyolországi találkozóját 26–24-re az akkor a hazai pálya előnyét élvező Liberbank nyerte meg.

AZOTY-PULAWY–KIEL   

A harmadik számú lengyel csapat (a Kielce és a Plock után) már mindenképpen utolsó, a kieli gárda mindenképpen első a D-csoportban. A THW – amely a két csapat első mérkőzését 28–23-ra nyerte meg – a másik két csapatot is oda-vissza megverte, így a százszázalékos zárást is célba veheti. A Pulawy az első öt meccsén egyetlen pontot szerzett, hazai döntetlennel a Granollers ellen. A hazaiak játékosa, Pawel Podsiadlo 45 góljával az ötödik a kupasorozat teljes góllövőlistáján.

VESZPRÉM–SPORTING CP

Hasonló bravúrokra is szükség lesz ahhoz, hogy a Veszprém 16-odszor is eljusson Európa nyolc legjobb csapata közé (Fotó: ehfcl.com)

Hasonló bravúrokra is szükség lesz ahhoz, hogy a Veszprém 16-odszor is eljusson Európa nyolc legjobb csapata közé (Fotó: ehfcl.com)

A két külföldi felvezető meccs után jön a nap – számunkra – fő mérkőzése, a Telekom Veszprém hazai összecsapása a portugál bajnok Sporting Clubével.
Mint ismert, a veszprémi együttes Lisszabonból győzelemmel térhetett haza, 30–28-ra győzte le házigazdáját. Az utolsó hét percig jobbára az SCP vezetett, a jobb erőkből álló Tekekom ekkor a maga javára fordította a találkozót és végig is vitte vezetését. A Sporting már eddigi menetelésével is kézis történelmet írt hazájában, portugál csapat még sosem jutott ilyen messzire a BL-ben korábban. A veszprémi együttes egyébként legutóbbi 10 hazai mérkőzését egyaránt megnyerte, az összes sorozatot figyelembe véve. A két csapat legutóbbi találkozója az első volt az európai kupákban.
Tavaly a Veszprém ebben a fázisban búcsúzott a dán Skjern ellen. De akkor idegenben nagy különbségű vereséggel kezdte a nyolcaddöntőt.
Mindkét együttes bajnokit játszott a hét közben, a Sporting 34–20-ra győzött idegenben a szintén lisszaboni Belenenses ellen, míg a Veszprém Komlón nyert 31­–17-re.

Noha az ellenfél nem tartozik a „közönségvonzó” csapatok közé, a tét miatt valószínűleg mégis megtelik a Veszprém Aréna és több mint 5000 néző biztatja az „Építőket”, hogy fennállásuk során 1998 óta összesen 16. alkalommal eljusson a BEK/Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

VARDAR SZKOPJE–PPD ZAGREB

 Némileg formálisnak tűnik a szkopjei visszavágó, miután múlt héten a az északmacedón sztárcsapat Zágrábban is 9 hóllal, 37–28-ra legyőzte a PPD-t.  kerülésre is. A horvát bajnok legutóbbi idegenbeli győzelmét a Flensburg ellen aratta még a csoportkör második fordulójában, Szkopjében viszont 2007 óta egyszer sem sikerült nyernie. A Vardar kapusa, Dejan Miloszavljev parádésan játszott az első találkozón, 14(!) védésével kiérdemelte a mérkőzés legjobbja címet. Ha megőrzi tetemes előnyét, a szkopjei együttes sorozatban hatodszor jut be BL negyeddöntőjébe, anmelyben reményeink szerint a MOL-Pick Szegeddel találkozhat.

Sport1 12:45 TTH Holstebro–Liberbank Ciudad Encantada Cuenca EHF-kupa csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila); Sport1 14:45 KS Azoty-Pulawy SA–THW Kiel EHF-kupa csoportmérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, műsorvezető: Haraszti Ádám, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:00  Telekom Veszprém–Sporting CP BL-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzés (kommentátor:  Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Juhász István); Sport1 19:30 RK Vardar Szkopje–RK Prvo plinarsko drustvo Zagreb BL-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzés (kommentátor:  Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Juhász István)