Az ő sorsukra nem akar jutni a Dortmund • SportTV

Az ő sorsukra nem akar jutni a Dortmund

2019. 03. 30. 14:05    
Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt két évtizedben többek között a Bayer Leverkusen és a Bayern München is állt úgy, ahogyan az ősszel a Dortmund: minden fontos sorozatban győzelmi álmokat dédelgetett, aztán semmit sem nyert meg. A BVB a háromból két nagy sorozatot már elbukott, a bajnoki címet semmiképpen sem szeretné.

Az ősszel még három „lakodalomban” táncolt a Borussia Dortmund, a tavasszal azonban mindent elveszíthet. A Német Kupából (Werder Bremen) és a Bajnokok Ligájából (Tottenham) már kiesett az együttes, csak a Bundesliga maradt a számára. Csakhogy a 25. fordulóban a tabella első helyét ott is elbukta, és immár – azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel – üldözi a Bayern Münchent. A sport1.de szerkesztősége összeszedte, hogy az elmúlt időszakban a jelentősebb bajnokságokban kik álltak közel egy nagy taroláshoz, aztán maradtak le mindenről.

Fiorentina, 1999

Gabriel Batistuta és a Fiorentina az év elején a Serie A élére állt, Batigol 13 meccsen 13 gólt szerzett, csakhogy miután sérülés miatt kidőlt, a lilák alaposan megtorpantak. Giovanni Trapattoni csapata nem csupán a scudettóról maradt le, de a Parma elleni kupadöntőt is elbukta. A toszkánok 1969 óta máig hiába várnak az újabb bajnoki címre.

Arsenal, 1999

1999 tavasza a Manchester United diadalmeneteként vonult be a történelemkönyvbe, pedig Angliában ez a szezon lehetett volna az Arsenalé is. Csakhogy az „ágyúsok” a Premier League-ben és az FA-kupában is az utolsó pillanatokban elhasaltak.

Bayer Leverkusen, 2002

Első német csapatként akár a nagy tripla is összejöhetett volna a Leverkusennek, de előbb a Nürnberg otthonában a bajnoki címet bukta el (a Dortmund lett a haszonélvező), majd a Német Kupát (a Schalkéval szemben), végül pedig a Bajnokok Ligáját (a Real Madrid ellen) bukta el. És pár héttel később néhány játékos a világbajnokságon is ezüstérmes lett a német válogatottal…

Celtic, 2013

A zöld-fehér glasgow-i gárda a bajnoki címet rosszabb gólkülönbsége miatt veszítette el, a Ligakupa döntőjében 2–1-re kikapott a Rangerstől, az Európa-liga döntőjében pedig jött az újabb egygólos vereség (2–3) a Portótól.

Bayern München, 2012

Pofon pofon hátán a tavasz végén, úgy, hogy a végére maradt a legfájdalmasabb, ráadásul hazai pályán. A Dortmunddal szemben elszalasztott német bajnoki cím volt az első kudarc, majd a berlini kupadöntőben a BVB 5–2-re kiütötte a társaságot. De még ezzel sem lett volna baj, ha a Bayern első együttesként hazai közönség előtt megnyeri a Bajnokok Ligáját. A Chelsea ellen percekkel a lefújás előtt még a bajoroknál volt az előny, aztán jött Drogba, és hosszabbításra mentette a csatát. Ott nem született gól, a tizenegyeseknél is jobban állt a Bayern, a végén mégis az angol egylet örülhetett.

Benfica, 2013

A lisszaboniak három aranyra hajtottak, de májusban a Porto ellen a bajnokságot, a Guimaraes elleni blamát követően a kupát, a Chelsea-től kapott pofon után pedig az Európa-ligát veszítették el.

Ajax, 2017

Álomból rémálom: az Ajax előbb a nagy rivális Feyenoordnak volt kénytelen átengedni a bajnoki címet, majd pedig elveszítette az Európa-liga döntőjét a José Mourinho vezette Manchester Uniteddel szemben.

A Sport2-n 15:30-tól élőben közvetítjük a Dortmund–Wolfsburg rangadót.