Bundesliga – vasárnapi alulnézetből • SportTV

Bundesliga – vasárnapi alulnézetből

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 31. 09:57    
Olvasási idő: 2 perc

Két mérkőzés maradt a Bundesliga 27. fordulójából vasárnapra. A fellépő négy csapatból három a táblázat utolsó négy helyezett közül kerül ki, a negyedik viszont az év egyik pozitív meglepetéscsapata, az Eintracht Frankfurt.

Nabil Bentaleb betalál a hannovr kapuba az őszi gelsenkircheni meccsen. Az algériai csatár a tervek szerint kezdő lesz Hannoverben is (Fotó: Getty Images)

HANNOVER–SCHALKE

Egyik csapat sem írja az esztendő eredményeit aranybetűkkel a krónikáskönyvébe. A Hannover Thomas Doll január végi érkezése óta ugyan megverte az akkori sereghajtó Nürnberget, de a másik hat meccset elveszítette, így jelenleg nem csupán sereghajtó, hanem az osztályozós helyen álló Stuttgarttal szemben is hatpontos hátrányban van. A mester érdekesen nyilatkozott a Kicker internetes oldalán: „Emberként a nyomás nem változott rajtam, olyan edző vagyok, aki nagyon szereti a sportágát. Természetesen az élet más, amikor a játvégeken megnyered a mérkőzéseket, ezt mi nem tettük az elmúlt időszakban. Az elmúlt öt év nagy részében csak a labdarúgás kellemes és szép oldalát élveztem. Most új helyzettel és új kihívással nézek szembe, mindenki tudja, milyen ambiciózus vagyok és milyen fontos lenne újra elkezdeni nyerni. Budapesten sem éltem királyként, és nem fogok elrejtőzni Hannoverben sem, csak mert minden héten kapjuk a zakókat” – vallott a Fradival öt év alatt 7 trófeát nyerő, de a H96-tal egyre biztosabb kiesőnek látszó mester.
A másik oldalon még újabb edző irányítja a csapatot, Huub Stevens, aki annak idején a Schalke aranykorában, a kilencvenes évek végén is a gelsenkirchenieket vezette. Ő is elvesztette harmadik schalkés korszaka első meccsét még a válogatott szünet előtt, de csapata hatalmas küzdelemben, némi balszerencsével kapott csak ki a 3. helyezett Lipcsétől otthon. Neki egy kicsit gondolnia kell már a szerdai kupanegyeddöntőre is, amikor együttese a Werdert fogadja. (Stevens egyébként „kupaspecialistának” számít, annak idejét kétszer is elhódította a DFB trófeáját a királykékekkel.)
A Hannover védősorába esetleg bekerülhet Korb és Felipe, Sorg és Wimmer helyére, a vendégeknél Burgstaller (fogműtétje után) és Skrzybski aspirál a csapatba kerülésre a svájci, német válogatott csatárduó (Embolo, Uth) helyén. Emellett Mascarell is bekerülhet a középpályára Rudy vagy Serdar tervezett pozíciójába.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (HAN–S04)


ÖSSZESEN: 57 mérkőzés, 17 Hannover-győzelem, 11 döntetlen, 29 Schalke-győzelem/ 67–97-es gólkülönbség
HANNOVERBEN: 28–13–4–11/ 39–39
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Gelsenkirchenben 1–3 (az ősszel), Hannoverben 1–0 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Huszti Szabolcs 5, ill. Klaus Fischer 8 gól

FRANKFURT–STUTTGART

A Frankfurt remek szezont fut eddig, legalábbis az Európa-ligában és a bajnokságban. Előbbiben bejutott a negyeddöntőbe, utóbbiban a jobbik El-helyen áll. Ám mivel az előtte álló Gladbach meglepetésre kikapott szombaton Düsseldorfban, az Eintracht már egy ponttal is – jobb gólkülönbséggel – a csikók elébe kerülhet, győzelemmel pedig akár kétpontos előnyt is szerezhet velük szemben a 4. helyen, amely a Bundesligából közvetlen főtáblát  jelent a BL 2019–20. évi kiírására. A Haller, Rebic, Jovics támadó triónak olyan szenzációsan megy a játék, hogy a frankfurti szurkolóknak minden egyes meccsre ki kell menniük, hogy még együtt lássák őket játszani. (Mindhármukért fél Európa óriásklubjai kopogtatnak, és olyan összegekről hallani, hogy a fogadóirodáknál lassan többszázszoros pénzt fizetnek arra, hogy az ősztől mindhárman továbbra is az Eintracht szerelésében futnak ki a pályára. ) Amúgy a hármas tagjai mind hadra foghatók, s vélhetően Adi Hütter mester a hazai meccsek többségéhez hasonlóan most is számol mindhármukkal a kezdőcsapatban.
A Stuttgart fényes múltjához méltatlanul szerepel az idényben, ezen a korai edzőváltás (Markus Weinzierl a 8. forduló után, október elején foglalta el Tayfun Korkut korábbi kispadját) sem változtatott. A csapat a „kármentés” időszakát éli, a biztos bennmaradó helyen álló Schalkétól csak három ponttal elmaradva, de Stevensszel a kispadon, a BL-szereplés terhétől megszabadulva a gelsenkircheniek vélhetően jelentősen javulni fognak.
Hátulról viszont fenyeget a veszély. A négy ponttal a VfB mögött álló Nürnberg  akár két, számára szerencsés forduló alatt előzhet, ezért nagyon kell a pont a sváboknak is. Ha csak egyet is elhoznának Frankfurtból, az a Bayern pontvesztéséhez hasonló nagy szenzációja lenne a Bundesliga 27. fordulójának.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (FRA–STU)


ÖSSZESEN: 93 mérkőzés, 32 Frankfurt-győzelem, 19 döntetlen, 42 Stuttgart-győzelem/ 157–173-as gólkülönbség
FRANKFURTBAN: 46–23–9–14/ 97–71
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Stuttgartban 3–0 (az ősszel), Frankfurtban 2–1 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Bernd Hölzenbein 11, ill. Hermann Ohlicher 11 gól

BUNDESLIGA, 27. FORDULÓ. Sport2 15:30 Hannoverscher SC 96–FC Schalke 04  (kommentátor: Fülöp László); Sport2 18:00 SG Eintracht Frankfurt–VfB Stuttgart (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)