A Szeged is a nyolcba készül • SportTV

A Szeged is a nyolcba készül

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 31. 12:43    
Olvasási idő: 3 perc

Nem maradhat el a szokásos hétvégi kézikupa-maratonink sem, ha már játszanak az európai serlegekért a férfiak. Vasárnap két kupából három élő és egy felvett mérkőzéssel jelentkezünk, három magyar csapat részvételével testvériesen elosztva a két sorozat (EHF-kupa és BL) között. A legfontosabb persze a MOL-Pick Szeged BL-nyolcaddöntős visszavágója, amelynek kétgólos előnyből fut neki. Este meg jön a „kézi-kibeszélőshow”, a Harmadik Félidő.

A plocki kétgólos sikert Szegeden nemcsak megvédeni, megfejelni is kellene egy kicsit (Fotó: ehfcl.com)

TATABÁNYA–RABOTNIK

Már bizonyosan továbbjutott a Grundfos Tatabánya az EHF-kupa negyeddöntőjébe, s bizonyosan játszani fog a final fourért is. Mi több, még a magyar csapat csoportelsősége is biztos, hiszen egy meccsel kevesebbel is annyi pontja van, mint a Hannover-Burgdorfnak a B-jelű négyesben, és az egymás elleni eredmények alapján (1 győzelem, 1 döntetlen) jobb a német csapatnál. A vasárnapi mérkőzése tehát formalitás az Eurofarm Rabotnikkal szemben, amelyet Észak-Macedóniában is sikerült tíz gól különbséggel legyőznie.
Persze, érdemes végignézni a találkozót, mert Matics Vladan együttesének formában kell maradnia a bajnoki bronzért folytatott küzdelemre és főként az EHF-kupa-negyeddöntőre.  (Utóbbin ellenfele a St. Raphael, Holstebro, GOG Gudme trióból kerül ki.)

SZEGED–PLOCK

„Minden rendben, jól dolgoztunk, sokat edzettünk. Szeretem ezt az időszakot, mert mindenre jut idő. Volt regeneráció, volt olyan edzés, amikor a Plockban elkövetett hibákat próbáltuk javítani, illetve jutott idő a védekezés és a támadás csiszolásra is. Sajnos Jonas Källman hiányzik, most viszont az a legfontosabb, hogy ő teljesen rendbe jöjjön. Nem kapkodjuk el a visszatérését, legyen teljesen jól… Ez egy teljesen új meccs, nem szabad, hogy az lebegjen a szemek előtt, hogy az első találkozón előnybe kerültünk. Ha a begyakorolt taktikát játsszuk, akkor a támadásaink is működnek majd. Az elmúlt időszakban ezzel akadt a legtöbb problémánk, ezen javítanunk kell. A védekezésünkkel viszont elégedett vagyok, stabil lábakon állunk… Komoly támogatást kapunk mindig a lelátóról, most is hatalmas szükségünk lesz a szurkolóinkra. Komoly támaszt adnak nekünk, velük biztos vagyok benne, hogy sikerül kiharcolnunk a továbbjutást” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor mter a klubja honlapjának, a pickhandball.hu-nak adott miniinterjújában.
Sok hozzátennivaló nincs ekhhez. A nagy hazai rivális, a Veszprém is hasonló kiindulópontból játszott szombaton, s a végére elfáradó ellenfelével, a Sportinggal nyolcgólos sikerrel zárt. Márpedig a Szeged soha, semmiben nem szeret elmaradni a bakonyiak mögött. Mi azért nem vagyunk ennyire maximalisták: bőven beérnénk egy „kényelmes”, négy-öt gólos sikerrel. Aztán az ünneplés után kezdődhet a felkészülés a tavalyelőtti BL-győztes Vardar elleni negyeddöntő csatára!

Az EHF-kupából a másik magyar csapat is adásba kerül, felvételről a Sport1-en 22:15-től megmutatjuk a Füchse Berlin–Balatonfüredi KSE mérkőzét is.

FLENSBURG–MESKOV BRESZT

A Flensburg a bajnoki győzelmi sorozat elvesztése után a BL-negyeddöntővel vigasztalódna, hatodszor is legyőzve a fehérorosz Meskov Bresztet (Fotó: ehfcl.com)

A Flensburg a bajnoki győzelmi sorozat elvesztése után a BL-negyeddöntővel vigasztalódna, hatodszor is legyőzve a fehérorosz Meskov Bresztet (Fotó: ehfcl.com)

Az időben legutolsó BK.-nyolcaddöntő, a tizenkettedik csata magyar szempontból is érdekes. A már negyeddöntős Telekom Veszprám ezután tudja meg, melyik csapaz lesz az ellenfele  a final fourért folytatandó közvetlen  párviadalban. A meccset a Flensburg-Handewitt vívja a fehérorosz Meskov Breszttel, amelyet az első találkozón idegenben 30–28-ra sikerült legyőznie, méghozzá úgy, hogy már 30–22-re vezetett, s csak a hajrában tudtak felzárkózni kissé a beloruszok.
német csapat a FlensArenában szeretne 10. alkalommal is bekerülni a BEK/BL legjobb nyolc csapata közé, méghozzá jubileumi találkozón. Ez lesz ugyanis auz FH 200. mérkőzése a Bajnokok Ligájában. Az eddigi 199 meccs összmérlege: 120 győzelem, 17 döntetlen és 62 vereség, ezzel a klub az ötödik az első számú európai kupa örökrangsorában. A német és a fehárorosz klub mind az öt eddigi mérkőzését a Flensburg nyerte meg, beleértve a tavalyelőtt ugyancsak a BL-nyolcaddöntőben vívott páros csatát. Összesítve ez lesz a fejéroroszok negyedik befejezett párharca a legjobb 16 között, a hét eddigi meccsből egyet sem nyert meg, hatot vesztett el egy döntetlen mellett.
Az előző 13 kiírásból a német klub 11-szer elérte a negyeddöntőt, ez 85%-os, kiváló sikerrátát jelent. Csütörtök este egyébként Magdeburgban a Handewitt szenzációs sorozata szakadt meg: a csapat 32 győztes meccset vívott meg – ebből 24-et ebben a kiírásban –  a Bundesligában, mielőtt 24–23-as vereséget szenvedett a keletnémet együttes „oroszlánbarlangjában”, a GETEC Arenában.

Sport1 13:45 Grundfos Tatabánya KC–HC Eurofarm Rabotnik EHF-kupa csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Juhász István, műsorvezető: Takács Rita, riporter: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 16:30 MOL-Pick Szeged–Wisla Orlen Plock BL-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzés (kommentátor:  Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 19:00 SG Flensburg-Handewitt–HK Meskov Breszt BL-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzés (kommentátor:  Gyulai Miklós, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András); Sport1 20:45 Harmadik Félidő kézilabda-showműsor (műsorvezető: Petur András); Sport1 22:15 Füchse Berlin–Balatonfüredi KSE EHF-kupa csoportmérkőzés (felv., kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Borsos Attila)