Az SZKA megtörné a CSZKA sorozatát • SportTV

Az SZKA megtörné a CSZKA sorozatát

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 01. 15:14    
Olvasási idő: < 1 perc
KHL

A pályaelőnyt élvező CSZKA Moszkva ez első két mérkőzést egyaránt megnyerte az szentpétervári SZKA ellen a KHL nyugati főcsoportdöntőjében. A harmadik találkozóra Észak Velencéjében kerül sor hétfőn este.

A szentpétervári Viktor Tyihonov (balról) küzd meg a korongért a CSZKA-s Linden Veyjel a két ősi rivális idénybeli első, októberi mérkőzésén. Azt a találkozót "csak" rávezetésekkel nyerték meg a moszkvaiak, az azóta lejátszott négyet mind a normál 60 perc alatt (Fotó: Getty Images)

A főcsoportelődöntőt mindkét együttes 4–1-es győzelemmel zárta, a moszkvaiak a városi rivális Dinamónál, a szentpéterváriak a jaroszlavli Lokomotivnál bizonyultak jobbnak. A két nagy rivális az elmúlt öt kiírásból negyedszer fut össze főcsoportdöntőben. Tavaly a CSZKA ugyanebben a fázisban 4–2-re győzött, majd a döntőben kikapott az Ak Barsztól. 2016-ban ugyancsak a CSZKA volt a jobb – söpréssel – , s szintén elbukta a nagydöntőt a Metallurggal szemben. Még egy évvel korábban viszont szoros küzdelemben az SZKA győzött 4–3-ra, majd a Gagarin-kupát is elhódította az Ak Barsz 4–1-es legyőzésével.
Ebben az idényben az alapszakaszban három mérkőzést váltottak, kétszer Szentpéterváron, egyszer Moszkvában küzdöttek meg és valamennyit a CSZKA nyerte meg – az elsőt csak rávezetésekkel!
A főcsoportfinálé első meccsén Moszkvában Hafizulin révén az SZKA szerzett vezetést, de Popov egyenlítő gólja után Grigorenko fordítani tudott. A meccs hősének Szorokin bizonyult, a hazai kapus 37-ből 36 lövést kivédett, 93,7%-os hatékonysággal hárítva az ellenfél kísérleteit.
A második találkozó eggyel több találatot hozott, összesen négyet, a plusz gólt is a CSZKA érte el. Kaprizov emberelőnyből szerzett vezetést, Scott duplázta meg az előnyt, Guszev ugyancsak power playben szépített, még a második harmad vége előtt. A harmadik játékrész közepén (50. p.) Tyelegin is betalált, eldöntve a második találkozót is. (Így a négy megnyert mérkőzésig tartó párharcban a CSZKA 2–0-ra vezet.)
Azaz a két csapat legutóbbi öt tétmeccsén egyaránt a fővárosiak diadalmaskodtak! Ezt a sorozatot törné meg a pétervári legénység. Kérdés, hogy két kapusa közül Sesztyorkinnal vagy a svéd Hellberggel kezd-e Ilja Vorobjov, az SZKA vezetőedzője. Bár igazából a támadójátékon kellene javítani: egygólos meccsenkénti átlaggal aligha lehet megfordítani a párharcot…

KHL, rájátszás. Sport2 18:30   SZKA Szentpétervár–CSZKA Moszkva főcsoportdöntő, 3. mérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós)