Russel Westbrook történelmi meccse elhunyt barátjáért • SportTV

Russel Westbrook történelmi meccse elhunyt barátjáért

2019. 04. 03. 10:20    
Olvasási idő: 2 perc

AZ NBA egyik űrlénye, Russell Westbrook történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy 20-20-20-as tripladuplát hozott össze a Los Angeles Lakers ellen, ezzel elhunyt barátja, a rapper Nipsey Hussle előtt tisztelgett. Nem ez az első alkalom, hogy méltóképpen emlékszik egy elhunyt jóbarátra a 2017-es MVP.

Westbrook nem az első barátját veszítette el. (Fotó: Joe Robbins/Getty Images)

Két napja Los Angelesben egy lövöldözésben megölték a Magyarországon nem olyan híres, de Amerikában rendkívül népszerű Los Angeles-irappert, Nipsey Hussle-t. Ismertségét és elismertségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy számtalan sportoló, zenész és a fél NBA részvétét fejezte ki az esettel kapcsolatban.

De Russell Westbrook lett az, aki a pályán mutatott teljesítményével állított emléket barátjának, méghozzá egy történelmi estével.

Westbrook összehozta az NBA történetének második 20-20-20-as tripladupláját a Los Angeles Lakers ellen. 20 pontot, 20 lepattanót és 21 gólpasszt tett be a közösbe.

Igaz, hogy edzője, Billy Donovan le akarta cserélni a negyedik negyedben, de Westbrook nem ment le a pályáról, elmondta edzőjének, milyen fontos neki ez a mérföldkő, ezért pályán maradt, és összejött a történelmi számsor.

Hogy perspektívába helyezzük a történetet, elmondjuk, hogy a másik 20-20-20-as performansz Wilt Chamberlain nevéhez fűződik, aki 1968. február másodikán mutatta be. Ugye érthető már, miért írtuk, hogy el vagyunk kényeztetve az NBA-sztárok jelenlegi teljesítményei miatt.

Cikkünk szempontjából másodlagos, de a meccset a Thunder nyerte magabiztosan 119-103-ra.

De térjünk csak vissza Westbrookra és Nipsey Hussle-ra picit. Nem csoda, hogy érzékenyen érintette a Los Angeles-i rapper halála, mert a barátja, és ő maga is Los Angeles-i, akárcsak csapattára Paul George és épp a Lakers jött látogatóba a Thunderhez. Westbrook a meccs előtt a rapper Grinding All My Life című számát rappelte a kispadon ülve.

A lefújás pillanatában azt kiabálta, hogy „Ezt Nipsey-ért!”, a meccs utáni nyilatkozatban, pedig bővebben is beszélt róla, hogy ezt a teljesítményt az elhunyt barátjának szentelte:

„Ezt a testvéremért tettem, Nipsey-ért. Nyugodj békében, Nipsey! Hálás vagyok, hogy itt lehetek, és ezen a szinten játszhatok, hálás vagyok a csapattársaimért, és hálás azért is, hogy pályára léphetek, és azt a játékot játszhatom, amit imádok.”

Westbrook nem az első barátját vesztette el

Russell Westbrook egyébként nem először veszít el valakit, aki közel áll hozzá, és aki előtt tiszteleg a pályán. Gyerekkori legjobb barátja Khelcey Barrs III játék közben vesztette életét 2004-ben, 16 évesen. Előtte azzal is tiszteleg, hogy KB3 feliratú karkötőben játszik, és hogy a cipőjén is viseli ezt a feliratot.

Barrs akkoriban komolyabb reménységnek számított, mint a még alacsony és vékony Westbrook, de arról álmodtak, hogy majd együtt mennek a UCLA egyetemre. Ez kettejük közül Westbrooknak sikerült csak sajnos, de az eset hihetetlenül motiválja a mai napig, hogy mindkettejük álmait megvalósítsa. MVP-címet már szerzett, és éppen úton van ahhoz, hogy zsinórban 3 szezonban érje el a tripla-dupla átlagot.

Khelcey Barrs III-ről ezt nyilatkozta az ESPN-nek egykor Westbrook: „A legjobb barátom volt. Az utca túloldalán lakott, és folyton együtt voltunk. Amikor elhunyt, átgondoltam az életem, és elhatároztam, hogy amikor kilépek a pályára, akkor a maximumot fogom nyújtani, mert ő is mindig 100 százalékot tett bele, amikor játszott. Nem lehet az életben mindent természetesnek venni, ezért bármikor, amikor a pályára lépek, beleadok mindent, mert nem tudhatod, mit hoz a holnap.”