Belfasti rangadó, helyi kedvenccel • SportTV

Belfasti rangadó, helyi kedvenccel

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 03. 23:55    
Olvasási idő: 2 perc

Belfastban megkezdődik a Premier League második köre, immár csak nyolc résztvevővel, Van Barneveld nélkül. A legnagyobb érdeklődés természetesen a helyi "matador", Daryl Gurney szereplését övezi, aki egyébként kiváló formában állhat ki mérkőzésére, amelyet a jelenlegi második Rob Cross ellen vív meg.

Tavaly játszhatott először „hazai pályán”, a belfasti SSE Arenában Gurney, ugyancsak Cross volt az ellenfele, akit sikerült is 7–5-re legyőznie. Az északír menő az elmúlt hétvégén megnyerte a német nyílt bajnokságot az European Touron, és fel is lépett a világranglista harmadik helyére.
„Egyáltalán nem várom a csütörtök estét. Néhány napja mintha a holdon lettem volna. tökéletesen rajtoltam az európai körversenyen. Tavaly Belfastban életem egyik mágikus éjszakáját élhettem meg, ha megismételhetném, egy csodás álom válna valóra. Azon leszek, hogy ugyanúgy nyerjek, de hogy a legjobb lehessek, el kell vernem a legjobbakat, és ez átkozottul nehéz feladat. Nem vagyok annyira jó folyamatosan, mint Rob, Van Gerwen vagy James Wade, de szeretnék bejutni a legjobb négybe” – nyilatkozta az est reménybeli főhőse.
Cross 13 pontjával Van Gerwennel holtversenyben áll az élen, a világ jelenlegi második versenyzője azon van, hogy elhallgattassa a hazai szurkolókat. „Múlt héten Rotterdamban Jeffrey de Zwaan ellen játszottam, s tudom, hogy a publikum most Daryl mögött lesz, de már várom az estét. Daryl jó dartsot játszik és fantasztikus srác. Múlt héten nagyon kellett kaparnom, hogy legyőzzem Jeffreyt, de az nem rossz, hogy ilyen csatákat kell vívnom. Erős karaktert mutattam az elmúlt hetekben, ezt kell tennem most is”– fogadkozott Cross, 2018 világbajnoka.

A világelső Michael van Gerwen Rotterdamban visszavette a vezetést, amelyet Belfastban megőriz, ha 16-odszor is legyőzi Gerwyn Price-t  (Fotó: PDC/Lawrence Lustig) 

Van Gerwen bizonyult Rotterdam nagy győztesének A múlt heti dupla fordulóban Wrightot és Van Barneveldet is 7–1-re győzte le, s ezzel azonos pontszám mellett, jobb legkülönbségével visszavette a vezetést a táblázaton Rob Crosstól.  „Nagyon jól ment nekem Rotterdamban, visszataláltam a Premier League tempójához. Nagyon örülök a dolgok alakulásának, bizakodom a jó folytatásban. Komolyan kell összpontosítanom. Hosszú még az út Londonig, ám szeretnék tovább haladni rajta” – mondta a világelső, aki Gerwyn Price-szal küzd meg Belfastban, akit eddig mind a 15 hivatalos találkozójukon sikerült legyőznie, azaz kedvenc ellenfelei közé tartozik.
Az est első találkozóját a jelenlegi harmadik James Wade játssza Mensur Suljoviccsal. A skótok jelenlegi éljátékosa, Peter Wright pedig Michael Smith ellen lép a pódiumra. A PL- és vb-ezüstérmes angolnak most nem megy úgy, mint tavaly, de a mezőny roppant szoros. Smith jelenlegi sereghajtóként is csupán 4 ponttal van elmaradva a playoffrésztvevő helyen álló  Wade-től és Gurneytől.

Kapcsolódó

A PL 10. VERSENYNAPJÁNAK PROGRAMJA

Mensur SULJOVIC–James WADE
Örökmérleg:
15 mérkőzés, 10 Suljovic-győzelem, 5  Wade-siker. A Premier League-ben: 1–1–0–0. A PL előző körében:  Suljovic–Wade  7–3, 2019. 3. 14., Nottingham. Legutóbbi mérkőzés: Suljovic–Wade  6–2, 2019. 3. 24., European Darts Open, negyeddöntő
Michael SMITH–Peter WRIGHT
Öm.:
24 mérkőzés, 8 Smith-győzelem, 1 döntetlen, 15 Wright-siker. A PL-ben:  3–2–1–0. PL ek.: Smith–Wright 6–6, 2019. 2. 14., Glasgow.  L.egutóbbi mérkőzés: ugyanez
Rob CROSS–Daryl GURNEY
Öm.:
8 mérkőzés, 4 Cross-győzelem, 4  Gurney-siker. A PL-ben: 2–1–0–1.  PL ek.: Cross–Gurney  7–1, 2019. 2. 28., Exeter. L. m.: Gurney–Cross 6–2, 2019. 3. 31., German Darts Championship, nyolcaddöntő
Michael van GERWEN–Gerwyn PRICE
Öm.:
15 mérkőzés, 15 Van Gerwen-győzelem. A PL-ben:  2–2–0–0.  PL ek.: Van Gerwen–Price 7–2, 2019. 3. 14., Nottingham. L. m.: Van Gerwen–Price 6–5, 2019. 3. 24., European Darts Open, negyeddöntő

Sport1  20:00  Darts Premier League, 10. forduló, Belfast (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)