A Metz visszavágásra készül • SportTV

A Metz visszavágásra készül

2019. 04. 05. 08:03    
Olvasási idő: < 1 perc

Most már tényleg a hajrájukba fordulnak a legrangosabb európai kéziladdakupák. A múlt heti férfi BL-nyolcaddöntő-visszavágók után a hölgyeken van a sor. Ők már a budapesti final fourért kezdik meg párviadalaikat. Elsőként az egyik állandó részvevő, a CSM Bucuresti száll harcba, egy roppant erős kihívóval.

(Fotó: ehfcl.com)

Az előzmény egy évre nyúlik vissza. A tavalyi BL-negyeddöntőben ugyancsak megmérkőztek egymással, s a román bajnok 54–48-as összesítéssel búcsúztatta a franciákat. Az erőviszonyok azonban az elmúlt 12 hónapban jócskán megváltoztak.

A bukarestiek idényét számos sérülés hátráltatta. Cristina Neagu és Amanda Kurtovic egész idény végéig tartó decemberi sérülése után a közelmúltban Dragana  Cvijics dőlt ki a térdével, így a csapatnak Oana Manea személyében csak egy beállója maradt.

A Metz, amely megnyerte a középdöntő csoportkörben az 1. számú hatos küzdelmeit, késznek látszik arra, hogy első ízben bejusson az elitliga négyes döntőjébe. Az előzmények azért a francia bajnokságban nem túl biztatóak: 20 mérkőzéses győzelmi sorozat után a legutóbbi két meccsen nem sikerült nyernie. Előbb 34–34-et játszott a Besanconnnal, aztán még rosszabbul járt, 36–33-ra kikapott a Bresttől.
Az eddigi bukaresti sérülések után még Andrea Lekics is kiesett, hátsérülés miatt. A Metz szerezte a második legtöbb gólt (299) és kapta a második legkevesebbet (242) a középdöntő csoportban. A CSM-é a legmagasabb átlagéletkorú (28.9 év) csapat a mezőnyben, a Metzé viszont a második legfiatalabb (22.7) a megmaradt nyolc együttes közül. A bukaresti csapat ott volt sorban az elmúlt három budapesti final fourban, a Metz újonc lenne az elitklubban.

Sport1 18:00 CSM Bucuresti–HC Metz női kézilabda BL-negyeddöntő, első mérkőzés (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor: Borsos Attila)