Curry "vakon" döntötte a rekordokat. Mi lesz most, hogy már lát is?! • SportTV

Curry „vakon” döntötte a rekordokat. Mi lesz most, hogy már lát is?!

2019. 04. 05. 10:42    
Olvasási idő: < 1 perc

Stephen Curry elismerte, kevéssel ezelőttig folyamatosan romló szemmel döntögette halomra a triplarekordokat az NBA-ben.

Egy ideje már Stephen Curry számít az NBA legjobb tripladobójának (és minden idők legjobbjai listáján sem áll rosszul), és ez az utóbbi időben csak erősödött: március 17-től kezdve egymást követő kilenc mérkőzésen (a Dallas ellen nem játszott) vágott be legalább öt hárompontost, 59 kísérletéből 32 ért célba, ami 54 százalékos produkció. (Csütörtökön a Los Angeles Lakers ellen aztán megszakadt a sorozata, 1/9-cel zárt a vonal mögül.) Azért ez az elmúlt egy hónap még Curry életében is különleges produkció, ráadásul a The Athleticnek elárulta, oka is van.

Elkezdtem kontaktlencsét hordani. Komolyan!” – mondta a Golden State Warriors mesterlövésze. Korábbi teljesítménye meg ennek függvényében különösen értékelendő, hiszen addig Curry nem látta rendesen a gyűrűt! A dobogóép ugyanis egész életében szaruhártya-betegségben szenvedett (a veleszületett betegség neve keratoconus), ami miatt a szaruhártya egyre vékonyabb lesz, így a fény a szembe lépéskor másképp törik meg, és nem egyenletesen oszlik el a retinán. Talán nem meredek levonni a következtetést, hogy Curry a csúcsait egyre romló szemekkel érte el.

Szemüveget sohasem akart hordani, a szemműtétet az orvosok a betegsége miatt nem javasolták, a látása most egy speciális kontaktlencse miatt lett tökéletes. „Olyan, mintha új szemeket kaptam volna. Új világ nyílt meg előttem” – lelkendezett. Ebben a szezonban már érződött rajta egyébként a betegsége, az All-Star-szünet utáni első kilenc meccsen „csak” 33 százalékos pontossággal szórta a triplákat (115-ből 38 ment be), ami az ő szintjén nem fényes.

Az új világ kinyílása a játék egyéb területein is érezteti hatását, elég csak a Kevin Durantnek kiosztott asszisztjára gondolni: