Bayern, Dortmund, Real és a Petur-féle való világ • SportTV

Bayern, Dortmund, Real és a Petur-féle való világ

2019. 04. 05. 14:37    
Olvasási idő: < 1 perc

A német klasszikus és a Real Madrid nyári tervei kerülnek terítékre az Europálya következő részében.

A hétvégén nem lesz nagyobb téttel bíró futballrangadó a Bayern München–Borussia Dortmund találkozónál, így mi mással is kezdhetnénk az Europálya című futballmagazinunkat, mint a Klassiker felvezetésével. A Kemenes Szabolcs, László Csaba, Várhidi Péter hármast Petur András faggatja majd az esélyekről, illetve olyan hatásokról, mint a kulcsjátékosok esetleges hiánya (adott esetben Alaba, Neuer, Robben és James „itt”, Hakimi, Alcacer és Diallo „ott”), a nagy téttel bíró helyzetekben való eltérő viselkedés (ez eddig inkább a Bayern terepe volt, a Dortmundnak itt felül kell múlnia korábbi évekbeli önmagát) vagy mennyiben befolyásolja a meccs képét, hogy a vendégek kétpontos előnnyel a „zsákban” érkeznek. Az őszi csatájuk a elmúlt időszak egyik legjobb mérkőzését hozta, minimum hasonló folytatásban reménykedünk.

A két német nagyágyúval ellentétben egy spanyolnak, a Real Madridnak már nincsenek bajnoki reményei, a spanyol tabellán 13 pont a lemaradása a Barcelona mögött, ennyit pedig arrafelé lehetetlen ledolgozni a hátralévő nyolc fordulóban. Ezért aztán a királyi gárdánál már sokkal inkább a nyarat nézik, amikor a régi-új vezetőedző, Zinedine Zidane átalakíthatja a keretet. Na de mennyire és mennyiből? Mi lesz Varane-nal, Bale-lel, Keylor Navasszal, Iscóval, hogy tényleg csak az elmúlt napokban felvetett lehetséges távozókat említsünk? És tényleg igaz, hogy a francia vezetőedző 500 millió eurót is elverhet a piacon? Szakértőink majd jól megmondják, ahogyan talán azt is, ők kikre költenék ezt az irdatlan összeget.

Előszedjük majd a hamarosan életbe lépő szabályváltozásokat is, hiszen kíváncsiak vagyunk, ki mitől vár előrelépést: lesz-e például egység a kezezés megítélésében vagy a kapusok tizenegyeseknél való viselkedésében? Meglepődnénk, de hátha…

De ha már meglepetés: Petur András műsorvezető is különlegességekkel készül, amelyektől, reméljük, nem csupán a mi állunk esik le, hanem például stúdióvendégeinké és nézőinké is. Minden további a Sport1-en 18:15-kor kezdődő Europályában!