Westbrooknak megvan a tripla tripla-dupla • SportTV

Westbrooknak megvan a tripla tripla-dupla

2019. 04. 06. 08:45    
Olvasási idő: 2 perc

Korábban, még 1962-ben egyedül Oscar Robertson volt képes arra, hogy tripla-duplás átlaggal zárjon egy idényt az NBA-ben. Russell Westbrook a Detroit elleni teljesítményével biztossá tette, hogy neki sorozatban harmadszor (!) is összejön ez.

Időről időre meg kell állapítanunk, rohangál néhány földönkívüli az NBA-ben. Az egyik közülük minden kétséget kizáróan Russell Westbrook. Nem, most nem gyártott tripla-duplát, a Detroit Pistons ellen „csak” 19 ponttal, 15 assziszttal és 8 lepattanóval zárt (csapata, az Oklahoma City Thunder pedig 123-110-re nyert), viszont elérte, hogy biztosan tripla-duplás átlaggal zárja a szezont. Ahhoz képest, hogy 1962 óta ő az első, aki ilyet tett, sőt, rajta és Oscar Robertsonon kívül ez senkinek sem sikerült, a 2016-2017-es szezon óta Westbrook zsinórban harmadszor hajtotta végre ezt a bravúrt!

Az első tripla-duplás idényében 31,6 pontot, 10,7 lepattanót és 10,4 gólpasszt átlagolt, a következőben ugyanez a számsor 25,4, 10,1, 10,3 volt, most pedig egyelőre 22,9 pontot, 11,1 lepattanót és 10,6 gólpasszt hoz meccsenként átlagban. Lepattanózásban és a gólpasszok terén is karriercsúcs lesz ebből.

Westbrook a Pistons ellen csapata első három kosaránál előkészítő volt (alig egy perc alatt!), és a Paul George-nak kiosztott gólpassza tette biztossá, hogy az idén is meglegyen a tízes átlaga. „Egyike a legjobbaknak, biztosan bekerül a Hall of Fame-be. Azt hiszem, senki sem képes utolérni vagy felülmúlni őt. Komolyan meg kell fertőzödni, hogy versenyezni tudjon valaki vele. Ő különleges” – méltatta csapattársát George.

„Engem megáldottak. Fogalmam sincs, hogyan történt mindez. Függetlenül attól, ki mit mond, ki minek nevez, én minden este csak azt teszem, amihez értek. Hálás vagyok a csapattársaknak, azoknak is, akik most velem vannak, azoknak is, akikkel együtt játszottam a korábbi években. Megkönnyítették a munkámat. Ezt mondtam minden évben, és most is tartom” – jegyezte meg Westbrook. A Thunder vezére 31 tripla-duplánál tart ebben az idényben, ez a harmadik legtöbb, amit valaki valaha elért – az örökrangsor első helye is az övé 41-gyel. Sorozatban is ő gyártotta a legtöbb tripla-duplát (11), valamint ő lett a liga történetében a második, aki egy mérkőzésen három kategóriában is legalább 20-ig jutott: kedden a Los Angeles Lakers ellen 20 pontig, 20 lepattanóig és 21 gólpasszig jutott.

Ráadásul a Pistons ellen kiosztotta pályafutása egyik legszebb gólpasszát is:

Ez a nap negyedik legszebb jelenete volt az NBA-ben: